Igrač sa najviše umirovljenih dresova

Flickr

Posebna je počast u NBA ligi kada neka ekipa umirovi broj. Samo je jedan igrač kojemu su čak 3 kluba podigla dres pod svodove dvorane. To je veliki Wilt Chamberlain. Jedini igrač koji je postigao 100 poena u jednoj utakmici i koji je imao najveći prosek poena u sezonu, 50.4.

Igravši za Harlem Globetrotterse, Philadelphia/San Francisco Warriorse, Philadelphia 76erse, Los Angeles Lakerse i San Diego Conquistadorse osvojio je dva NBA prstena, četiri puta proglašavan je najkorisnijim igračem lige, te je jednom proglašen za najkorisnijeg igrača NBA All-Star utakmice, jednom za najkorisnijeg igrača NBA finala i jednom za novaka godine. Chamberlain je trinaesterostruki NBA All-Star, te je deset puta izabran u All-NBA momčad i dva puta u All-Defensive momčad.

Njegov dres su umirovila 3 kluba – Warriorsi, Sixersi i Lakersi.

Od europskih igrača tu čast su imala trojica naših Balkanaca i jedan Litvanac. To su veliki Dražen Petrović, kojemu su Netsi umirovili dres, te Vlade Divac i Peja Stojaković, koji su tu čast dobili u Kingsima, te Zilgas Ilgauskas čiji je dres umirovljen u Cavsima.

Duh Mozarta leteo je iznad Brooklyna

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*