Tornjevi donijeli naslov!

Screenshot/Youtube

Još jednu godinu zaredom ova generacija je došla do zlata! Srbija se okitila naslovom europskog prvaka u juniorskoj konkurenciji! Ovaj puta predvođeni Aleksandrom Bucanom s klupe, te tornjevima Pecarskim i Petruševim dobili su Latviju 99-90, te tako još jednom uzeli zlato.

Početak utakmice je u potpunosti pripao Srbima. Vrlo rano su došli do prednosti, Petrušev je bio sjajan ispod koša, izgledao je nezaustavljivo, a Latvijci su ga mogli zaustaviti samo faulom. Na prvi odmor “Orlići” su otišli sa 12 poena prednost. U drugoj četvrtini održavali su prednost, a osim Petruškog, i Pecarski i Paunović su odradili svoj dio posla.

Nakon odmora Latvijci pokazauju da nisu zalutali u ovo finale. Dalekometnim šutom i agresivnom obranom dolaze na jednoznamenkastu zaostatak. No, tamo gdje je počeo Petrušev, nastavio je Pecarski. I to još dominantnije nego njegov sunarodnjak. U trećem periodu Pecarski je radio što je htio pod košem Latvijca, dominirao je i održavao prednost Srbije.

Dobrom obranom su uspjeli održati prednost i većinu posljednje četvrtine, no Latvijcima je potrebno samo malo da se potpuno vrate. Nekoliko izgubljenih lopti i promašenih zicera i Latvija je prišla na samo 5 poena. No, bila je mirna ruka sa slobodnih bacanja, zaigrala se još čvršća obrana i Srbija je ušla u mirnu završnicu meča, te došla do pobjede.

Srpski tornjevi su bili jednostavno previše za ovu Latviju. Pecarski je odigrao fenomenalan meč, bio je jednostavno nezaustavljiv, a tako govori i njegova statistika. 34 poena uz 60% šuta, te 13 skokova i ukupna valorizacija 36. Petrušev je bio sjajan u prvom dijelu, malo se ugasio u drugom no i on je ubilježio sjajne brojke. 29 poena uz 8 skokova.

U redovima Latvije standardno je najbolji bio izuzetno neugodni Zagars sa 26 poena. Omaleni bek je bio prava napast za obranu Srbije, pogodio je čak 5 trojki, no nije bilo dovoljno. Uz njega se istaknuo Veveris sa 20 poena, no samo 4/13 šutom za tri poena.

1 Trackback / Pingback

  1. Mladi Hrvati i njihovih 9 medalja! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*