Luka, pa svi ostali!!!

NBA on ESPN / screenshot

Ne, anketa nije pravljena niti u Sloveniji, niti u Evropi, već je njen izvor respektabilni ESPN. A prema njoj nova uzdanica Mavsa i najbolji košarkaš Evrope u prošloj sezoni, Slovenac Luka Dončić ima najviše šansi da ponese titulu najboljeg rookie igrača u sezoni. Dončić je u anketi dobio neverovatnih 58 %, dok je prvi pick na draftu DeAndre Ayton koji je pojačao Sunse dobio je ‘tek’ 24 %.

NBA on ESPN

Luka Dončić, iako nije navršio ni 20 godina, u Evropi je osvojio sve – sa reprezentacijom Slovenije popeo se na krov, a potom je dominaciju potvrdio i sa madridskim Realom, a također se okitio i sa MVP titulama u regularnom delu, kao i u finalu, Evrolige.

O njegovim karakteristikama kao igrača, uoči ovogodišnjeg drafta pisale su naše kolege sa sajta Koraci koji su ga detaljno analizirali:

Draft class 2018: Luka Dončić

A kada je došlo vreme drafta, sve oči bile su uprte u Dončića. On je izabran kao treći pik na ovogodišnjem draftu od strane Atlanta Hawksa, koji su ga odmah trejdovali u Dallas Maverickse. U suprotnom pravcu, put Istoka, krenuo je Trae Young, play sa Oklahoma univerziteta.

Sjajni Dončić, tako je izjednačio plasman trećeg mesta na draftu sa još dvojicom Evropljana – Enesom Kanterom (2011) i Pau Gasolom (2001), dok su bolje plasirani bili Darko Miličić 2003. i Rik Smits 1988., kao drui pickovi, odnosno Italijan Bargnani kao prvi pick drafta 2006.

>> Dončić u Dallasu, veliki Drik oduševljen

1 Trackback / Pingback

  1. Ne veruj Dončiću, ni kada je najbolji! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*