Lom šake, izgubljena sezona, pa povratak uz MVP titulu

Screenshot / Youtube

Posljednjih nekoliko godina, Danilo Gallinari nikako da uspije izdržati cijelu sezonu bez povrede. I dok je 2013-13 sezonu propustio cijelu zbog povrede, dok je bio član Nuggetsa, niti jednu sezonu od svojih devet nije završio sa svim odigranim mečevima u regularnom delu. Prošlog ljeta povredio se u predsezoni, kada je uspio slomiti ruku na prijateljskoj utakmici  dok je igrao iz Italiju. Nema sreće s tim, te je jedan dio prošle sezone proveo izvan stroja. Odigrao je za Clipperse samo 21 utakmicu.

No, Gallo se vraća. Današnji slavljenik je nedavo odigrao sjajnu utakmicu u Pretoriji. Na NBA Afrika Gallo je uzeo MVP titulu, ubacio je 23 poena uz samo jedan promašeni šut iz igre.

Gallinari MVP, Embiid se sjajno zabavljao

Galo je već dosta puta igrao s našim igračima, prvo je bio Jokićev suigrač u Nuggetsima, da bi sada stigao u Clipperse kod Tea. Galo je u Nuggetsima bio jedan od boljih igrača, no kao što smo napomenuli rijetko kada je uspio ostati zdrav. Samo je jednu sezonu uspio ostati u komadu (81 meč, i to je rekord), a to je bila njegova sophmore sezone. Prošle je odigrao samo 21 utakmicu, a sada bi napokon trebao biti spreman za iduću sezonu. On bi mogao biti jedno od najvećih pojačanja Clippersa ovoga ljeta.

Danilo je priznao da nosi srpsko ime, no da nema nikakve veze sa Srbijom. No, izuzetno ceni srpske igrače i trenere.

Miloš je u Evropi legenda. Poznajemo se petnaestak godina. Nažalost, uvek sam gubio od njega u mlađim kategorijama. Ima neverovatnu viziju i košarkašku inteligenciju. Mislim da je savršen lider za ovaj tim,” rekao je Gallo za svog novog suigrača Tea. Osim toga, pun je hvale za Jokića, te selektora Đorđevića.

Đorđević je motivator, i zaslužan je za moju karijeru

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*