Oglasio se Leonard, evo šta je poručio Spursima!

Youtube / screenshot

“Hvala vam”, glasi osnovna poruka bivše zvezde Spursa, Kawhi Leonarda, koju je sadašnji košarkašk Raptorsa uputio svom bivšem klubu. Bilo je ovo prvo obraćanje NBA zvezde nakon tradea, a i svakako prvi put da se oglasio po pitanju svojeg odnosa sa Spursima koji su kulmirali tokom ove godine do te mere da je Leonard ignorisao gotovo sve u ovoj franšizi, uključujući i svog ‘košarkaškog oca’, Gregga Popovicha.

Slučaj Leonard

Spursi u sezonu ušli bez svoje prve zvezde i najboljeg igrača, Kawhi Leonarda. Povreda koju je zadobio u duelima sa Warriorsima i Zazom Pachuliom nije zalečena tokom leta. No očekivao se njegov brzi povratak na teren, jer povreda kvadricepsa nije toliko strašna povreda da bi se zbog nje odsustovalo baš dugo. No, u slučaju Leonarda to se ispostavilo velikom komplikacijom.

Tokom aprila pisali smo kako je Leonard odigrao možda i poslednje utakmice za Spurse. U sezoni je odigrao samo 9 utakmica zbog povrede kvadricepsa, nakon toga ponovo krenuo na rehabilitaciju. Lekarsi tim Spursa je izjavio kako je Leonard spreman za igru, no on se misteriozno skrivao i nije hteo igrati . Jako je čudno što se ovo dešava baš u Spursima. Oni su franšiza koja nikada nije bila ni u kakvom središtu skandala i drama, pa je ova situacija totalno nepoznata za njih. Naravno počele su priče oko njegovog tradea, jer se pojavila informacija kako Leonard više nije zadovoljan u San Antoniu. Tokom leta se to ispostavilo tačnim, i na kraju je Leonard završio u Raptorsima.

Kako je istakao Leonard (ili neko blizak njemu) jedan od razloga njegovog nezadovoljstva, osim tretmana njegove povrede jesu i metode rada Gregga Popovicha. Ne samo uprava Spursa, već i sami igrači bili su šokirani ovakvim ponašanjem, pa su tokom sezone održali sastanak na tu temu , a najiskusniji su čak istupili i u javnost sa svojim izjavama o Leonardu i njegovoj povredi:

>> Meni je bilo 100 puta gore

>> Manu kaže DOSTA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*