Warriorsi ostaju bez ključnog igrača?

Youtube / screenshot

U ovom trenutku čini se da će se GSW lagano prošetati kroz ligu i odbraniti naslov. Ekipa sa pet All Starova, i ne toliko beznačajnom podrškom sa klupe (tu posebno mislimo na trenersku), prvi je favorit za titulu. Podsetimo, tim je u poslednje četiri godine osvojio 3 titule a sva finala igrali su sa Lebronovim Cavsima.

No, kako piše Sports Illustrated, iako su ovog leta pridodali svom rosteru jednog od najboljih centara lige DeMarcusa Cousina, nevolje u raju se naziru.

„Draymond Green je iscrpljen,“ piše u tekstu na ovom sajtu. „Protekle dve sezone proveo je držeći ovakav tim na okupu i puneći ga pokretačkom energijom, i kritikujući javno Kevina Duranta, ponekad i pred kamerama“.

Da li će nakon ovoga Durant poželeti da napusti GSW?

Šta god ljudi mislili o njemu, Green je glue guy ovog tima, beležio je preko 7 asistencija u proteklim godinama, skakao je, tukao se, gurao, psovao… Sve za tim!

Green je na ugovoru još dve godine a potom će imati legitimno pravo da traži maks. Trenutno zarađuje 17 miliona, čak 7 manje od Stevena Adamsa iz Thundera i 12 manje od Horforda iz Celticsa. Ukoliko osvoji još jednu titulu odbrambenog igrača, moći će tražiti maksimalni ugovor od 226 miliona već sledećeg leta.

U takvoj situaciji Warriorsima će biti teško da zadrže i Duranta, i Thompsona (koji isto želi bolji ugovor), i Greena. Kako stvari stoje, Green bi u toj situaciji bio najbliži odlasku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*