Dva razloga za glavobolju Rocketsa

NBA.com

Sezona za Rocketse se završila možda onako kako ovaj sjajni tim nije planirao. Nakon sjajnog regularnog dela u kojem su sa 65 pobeda i 17 poraza ubedljivo završili na prvom mestu Zapada, usledile su play off borbe. I sve je funkcionisalo sjajno do samog finiša tog, kako se ispostavilo, za njih nesretnog meča 5. U samom finišu povredio se Chris Paul, a bez njega tim je izgubio ‘kompas’ i doživeo dva uzastopna poraza.

Sjajni play koji je u regularnom delu beležio 18.6 poena i 7.9 asistencija, ali uz propuštenih 24 utakmice, u play offu je bio glavni igrač ‘raketa’. Čast Hardenu koju je znao eksplodirati i izluđivati protivnike, iskustvo i sigurnost Paula davali su igri Houstona sve ono što treba za šampionski prsten. U 15 mečeva doigravanja CP3 je beležio 21.1 poen, 5.9 skokova i 5.8 asistencija, a najzaslužniji je za dve vezane pobede nad Warriorsima za vođstvo svog tima od 3-2. I nakon pomenute povrede, kada je Paul propustio dva ključna meča, sve je stalo a Warriorsi su otišli u finale. Za mnoge nezasluženo.

I tu je ležao prvi razlog za glavobolju Rocketsa – zadržati Paula ovo leto ili ga pustiti. On je ovoga leta potpisao novi ugovor sa Rocketsima, po kojem će naredne sezone zaraditi 35.6 miliona (naspram 24 koliko je primao), godinu dana kasnije 38.5, a čak 44.2 u 2021 – 2022 sezoni. Da li je ovo dobar potez? Ipak je u pitanju igrač koji puni 34 godine naredne sezone, a koji je sklon povredama. Čini se da je njegov momentum bio u ovoj play off trci i da bi na duže staze Rocketsi mogli izgubiti mnogo.

No, kada pogledamo dodatno listu sa platama, oči bode jedno drugo ime – Ryan Anderson! Čovek koji dobija astronomskih 19.5 miliona po sezoni, a ima zagarantovanih još 20 + 21 milion u naredne dve sezone? No, sledi pitanje – gde li je bio Anderson u ovim bitkama Houstona za NBA vrh?

Hoopshype

Njegov učinak i doprinos timu strmoglavo je pao u ovoj sezoni – u regularnom delu nastupio je 66 puta uz 9.5 poena i 5 skokova, uz 38 % šut za tri poena, mnogo slabije nego prošle sezone. U play offu još gore – 11 mečeva, 1.7 poen, 1.2 skoka, i 33 % šuta za tri! Njegov doprinos Rocketsima bio bi značajan, posebno njegov šut jer Anderson je znao da povuče kada druge nije išlo. Ovako, ostaje da se vidi da li će Rocketsi uspeti da ga se oslobode ovoga leta i ko će u svojim redovima želeti 30-godišnjaka čija je statistika sve lošija iz godine u godinu. Među kandidatima se pominje ekipa ekipa Miami Heata.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*