Mega potop na Bahamima

KK Mega / Twitter

Veliku čast imala je mlada ekipa Mega Bemaksa, da se protekle noći susretne sa jednim od najboljih univerziteta u SAD – Kentuckyem – kojeg sa klupe predvodi legendarni John Calipari. Legendarni trener koji je napravio veliki broj sadašnjih NBA zvezda:

Caliparijeve “bebe” !!

U sklopu svoje američke pripreme Megini klinci se nisu baš najbolje proveli pa su poraženi 64 – 100, a ovo je bio jedan u nizu susreta koje će ova NCAA ekipa imati na Bahamima.

Najefikasniji u redovima Mega Bemaxa su bili Kostja Mušidi sa 15 poena i Stefan Fundić sa 14 uz 12 skokova dok je u ekipi prošlosezonskih finalista NCAA najbolji bio PJ Washington sa 20 poena i 12 skokova.


Mega Bemaks: Mušidi 15 (5 skokova), Mokoka 2, Marjanović 5, Ašćerić 6, Janjić, Čarapić 9, Bitadze 5 (3 blokade), Koprivica 1 (8 skokova), Mišković, Ratkovica 2, Fundić 14 (12 skokova), Stanić 5 (5 skokova).


Dejan Milojević nije mogao da računa na pomoć jednog od svojih najboljih “studenata” Nikole Miškovića, koji je veče ranije povredio skočni zglob u duelu sa šampionom Južne Amerike San Lorencom, dok se pred kraj prvog poluvremena povredio još jedan izuzetno važan igrač  – Goga Bitadze. 

Zanimljivo da Megu zbog velikog broja igrača koji su se našli na draftu poslednjih nekoliko godina već nazivaju ‘Evropskim Kentuckyjem’, zbog čega je i dobila ovaj poziv da odigra prijateljski meč.

Mega će se u toku priprema sastati sa još jednim univerzitetom iz SAD, Michigenom, ali će se ta utakmica igrati po evropskim pravilima.

1 Trackback / Pingback

  1. Mega osvaja Bahame - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*