“Nema bola, vraćam se početkom godine…”

Screenshot/Youtube

Sjajan draft je iza Jokić i Nuggetsa. Imali su sreće i sa 14. pickom su došli do elitnog talenta u vidu Michael Porter Jr-a. Zbog svoje povijesti povreda mnoge ekipe su se uplašile pa je samo iz tog razloga pao ovako nisko na draftu. Rekao je kako problema više nema i da se u potpunosti oporavio i da jedva čeka da pokaže svima da su pogriješili što su ga preskočili.

Nuggetsi uzeli najveću krađu drafta?

Koliko god mogu biti sretni s ovim izborom, isprva se činilo da od njega neće imati prevelike koristi – bar u prvoj sezoni. Naime, uprava Nuggetsa je izjavila kako Porter gotovo sigurno propušta Ljetnju Ligu, a postoji čak i velika mogućnost da propusti cijelu iduću sezonu!

Srećom, te informacije su se pokazale netočnim. Porter je nedavno otišao na novu operaciju leđa, operaciju koja bi mu trebala riješiti većinu problema. Sličnu je obavio i odmah nakon povrede na sveučilištu, a tada se uspio vratiti krajem sezone i odigrati dvije utakmice. Iz njegovog tabora su izjavili kako je operacija prošla uspješno, te da ne planiraju da Porter propušta cijelu sezonu.

Ovih danas se oglasio i sam Porter Jr., tokom zvaničnog slikanja za Nuggetse, istakavši kako više ne oseća bol, a da je vrlo izvesno da bi se na teren mogao vratiti početkom iduće godine:

Iako su postojale šanse da bi Porter mogao propustiti svoju prvu sezonu, Nuggetsi ga jednostavno nisu mogli preskočiti na draftu. Iako nosi svoje rizike, ukoliko ostane zdrav, Nuggetsi će biti višestruko nagrađeni. Porter je jedinstveni talent, mogao bi se razviti u franšiznog igrača, a osim toga igra na poziciji koja je totalno deficitarna u Nuggetsima. Gledajući iz te perspektive, bolje je da Porter sanira povredu do kraja, no da nakon toga uhvati kontinuitet i napokon ostane zdrav.

1 Trackback / Pingback

  1. Draft 2018: Ko su pobednici a ko gubitnici? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*