“Melo je i dalje Top10 igrač”

melo nene
Screenshot/Ostataksveta

Još jedno ljeto smo imali Melo-sagu. Prošle godine je dugo trajao prelazak iz Knicksa u Thundere, a kada je i to propalo Melo je dugo pregovarao s Rocketsima. Nedavno je i službeno potpisao i postao član Rocketsa, ekipe koja je bila najveće iskušenje za Warriorse ove sezone. Paul i Harden su ga dočekali raširenih ruku, jer vjeruju u Mela da ima barem još jednu kvalitetnu sezonu u nogama.

Jedan od najiskusnijih u ekipi Raketa, centar Nene Hilario, već je igrao sa Melom. Bili su zajedno u Nuggetsima, Melovom prvom klubu u NBA. Tada je Melo bio jedan od najboljih igrača Lige, možda i najbolji scorer, a Nene se dobro sjeća Mela iz tih dana. -“On može biti što god želi u ovoj ekipi. Nevjerovatno je talentiran. Kada taj talent usmjeri u dobrom smjeru, Melo je nezaustavljiv. Bez obzira na njegove godine, i dalje mislim da je Melo Top 10 igrač Lige.”- rekao je Nene.

Nene je možda malo preuveličao ovu izjavu, jer iako je Melo izuzetno talentiran napadač, neke druge stvari su bile problem u njegovim bivšim klubovima. Prva je to da Melo nikako ne prihvaća ulogu s klupe, iako bi vrlo lako mogao dominirati protiv drugih postava. Osim toga, sada je još sporiji što ga čini još gorim obrambenim igračem. A nikada nije bio na glasu kao obrambeni stopper.

Izgubio je dosta brzine u prvom koraku u svim ovim godinama, što je zapravo najveći problem. Šut je i dalje tu, no problem je bila loša selekcija šuta. Jednostavno više ne ulazi kao prijašnjih godina. U ovom sistemu Rocketsa sigurno može biti jako koristan, samo da se podredi ekipi i nastavi raditi ono što najbolje zna, a to je ubacivati poene, a prepustiti drugima da kreiraju za njega. Paul i Harden će se sigurno pobrinuti da ima dovoljno šuteva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*