Ne veruj Dončiću, ni kada je najbolji!

Screenshot / Youtube

Biti najbolji u Evropi čini se lako, posebno u kategoriji košarkaša. Ako samo pogledamo ono što je u prošloj sezoni napravio mladi Slovenac Luka Dončić čini se da mu je sve to odradio sa lakoćom, i da pravu konkurenciju zaista nije imao.

Onda dolazi priča o NBA, i o mladim zvezdama koje dolaze sa koledža i koje su nedavno tradicionalno birale svoje favorite. I dok je u kategoriji najboljih igrača po drugu godinu zaredom Lebron James odneo premoć, u kategoriji rookie igrača bilo je iznenađenja.

Naime, igrači koji će u narednoj sezoni biti u rookie statusu očigledno ne prate evropsku košarku, pa su svoje glasove dali najviše DeAndre Aytonu (Suns) i Colinu Sextonu (Cavs) – po 18 posto glasova, dok su Luka Dončić (Mavsi) i Kevin Knox (Knicks) izjednačeni sa po 9 posto glasova.

Zanimljivo da je ovo u apsolutnoj suprotnosti sa procenama stručnjaka sa ESPN-a, koji su nagovestili da će Dončić lagano doći do titule rookie igrača godine:

Luka, pa svi ostali!!!

Dodatno, grupa od 36 rookie igrača koja je glasala smatra da je Zaire Smith (76ers) najbolji atleta među novajlijama, da je Tray Young (Hawks) najbolji šuter, odnosno najbolji play u klasi, da ja je Jevon Carter (Grizzlies) najbolji defanzivac.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*