Dre poput Hardena

Andre Drummond, Photo: esbn.com

Otkako je stigao u Ligu, centar Pistonsa Andre Drummon je bio poznat isključivo kao fizikalac. Na njemu je bilo da uzme skok, odigra obranu, te zakuca poneku loptu u napadu. S vremenom uloga mu je rasla, Dre je napredovao, a dosada je uvijek bilježio sjajne skakačke brojke. Ove sezone Stan ga sve više koristi kao neku vrstu point centra, gdje Dre razigrava suigrače.

Zasada mu ide solidno, no gotovo nevjerovatan pomak je ostvario što se tiče šuta. Od klasičnog ciglara koji je imao poražavajuće statistike sa linije penala, Dre je postao pouzdan šuter. Promijenio je tehniku te sada bacanja ulaze, a više nema hack a Dre taktike.

Dre najbolji centar lige?

Osim razigravanja suigrača Dre je počeo uzimati i neke šuteve s poludistance, nešto što mu je dosada bilo “špansko selo”. Šutirao je izvan reketa samo kada je morao, no uz popravak bacanja Dre se odvažio i na poneki šut. -“To je nešto na čemu sam radio u off sezoni iza zatvorenih vrata. Pokušavam usavršiti i taj dio igre, te iduće sezone želim konstantno uzimati te šuteve. Ulazi u svoju sedmu godinu u Ligi i želim napredovati i proširiti svoju igru. Nakon bacanja sada je na redu šut, a sve te šuteve s poludistance želim zabijati na redovonj bazi.”- rekao je Dre.

Kako dolazi kraj ljeta, tako se već sada mogu vidjeti neki rezultati treninga. Drummond je opet odradio sjajan posao. Ovo ljeto je izgleda najviše radio na tehnici, a Dre izgleda gotovo neprepoznatljivo. Počeo je driblati preko cijelog terena, više mu ne ispada lopta, a u jednom trenutku je čak podjsetio na Jamesa Hardena.

S ovim dodatkom svojoj napadačkoj igri, Dre je sigurno među Top 5 centara Lige. Zastrašujuće fizikalije su i dalje tu, a sada je dodana i sjajna tehnika. Samo da još šut proradi, kao što je Dre i najavio i Pistonsi mogu početi slaviti.

1 Trackback / Pingback

  1. Dre poput Currya! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*