Od ROY-a do MVP-a!

ben simmons mvp
Screenshot/Twitter

Prošla sezona je bila sezona kada se košarka napokon “vratila” u Philadelphiu. Odigrali su sjajnu sezonu, Embiid je bio relativno zdrav, Šarić se etablirao kao odličan rotacijski igrač, dok je rookie Simmons pokazao da ti ne treba šut da bi dominirao.

To je demonstirao kroz čitavu sezonu, jer Simmons je blago rečeno očajan šuter. Dosta često su ga obrane ostavljale samog čak i nekoliko metara od koša. Bio je potpuno bezopasan, jer osim što nije mogao pogoditi, Simmons se jako rijetko odlučivao na šut. Tako da unatoč sjajnom prodoru i fantastičnom pregledu igre, bez šuta će jako teško podići svoj nivo igre. Ekipe će ga pročitati, te s vremenom zaustaviti njegova druga oružja. Kao npr Kelti u Polufinalu Istoka. U prvim utakmicama su ga totalno limitirali puštajući ga na šut, čuvao ga je Horford koji ga je totalno ignorirao čim je više od 3m od koša.

Osim loše preciznosti, veliki problem je bila i njegova forma šuta. Izgledao je iskrivljeno dok šutira, nikada njegov šut nije izgledao isto. Što je vrlo vjerovatno i glavni razlog njegovih promašaja. Čak je i Kobe izjavio kako bi Simmons morao popraviti formu šuta. Ben je to uvidio, te je ovo ljeto odlučio posvetiti svojoj najvećoj mani, šutu.

S ovime Simmons je dodao novu dimenziju svojoj igri. Naravno da nikada neće biti najbolji šuter Lige, no njemu je dovoljno samo da ubaci dovoljno da ga ekipe prestanu ignorirati u tim pozicijama. Ako bude ovako pogađao u utamicama, Simmons će u nekoliko idućih godina sigurno postati jedan od glavnih kandidata za MVP nagradu, a Sixersima se jako diže plafon s ovime. Još ako uspiju vratiti Fultza u staru formu, Kelti su dobili opakog suparnika.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*