5 timova koji bi mogli iznenaditi u ovoj sezoni

Fadeway World

Polako krežemo i sa prognozama za novu sezonu. Fadeway je napravio listu od 5 franšiza koje bi već u narednoj sezoni mogle da prirede velika iznenađenja.

Memphis Grizzlies

Jedna od najlošijih sezona u istoriji Grizlliesa je iza ove franšize. Toliko pehova, povreda, nedostatka prave hemije i rezultatski krah značajno su uticali da ova čvrsta ekipa postane topovsko đule za druge timove.

Ovakva sezone je naravno imala i uticaja na draft. U dobrom i lošem smislu. U dobrom smislu – dobili su 4. pick na ovom superjakom draftu, te su mogli birati novo lice franšize. U lošem smislu – nitko nije htio doći u Memphis. Nekoliko igrača, uključujući Mo Bambu su prije drafta izjavili kako ne misle igrati u Memphisu. Praktički jedini igrač koji ništa nije rekao je Jaren Jackson, igrač kojega su na kraju i izabrali.

Jackson je daleko od lošeg picka, na Letnoj Ligi je imao nekoliko dobrih utakmica, no problem je u tome što svi izbjegavaju Memphis.

U smislu ugovora, slobodno možemo reći da je Memphis možda i u najgoroj poziciju u Ligi. Imaju ogromne ugovore Conleya i Parsonsa, a obojica imaju “staklene noge”. Pitanje je u kakvom će se stanju vratiti i hoće li vredeti silne novce. No, Conley kada je zdrav sa Marcom Gasolom predstavlja ubitačan a u

San Antonio Spurs

Spurse i Popovicha nikada ne treba otpisivati. I pored cele drame koja se dešavala prošle sezone sa prvom zvezdom Kawhi Leonardom (koji je odigrao samo 9 utakmica), ekipa je uspela da se plasira u play off sa 47 pobeda.

Sada im je stigao novi All Star, DeMar DeRozan čiji karakter odgovara sistemu Spursa, no pitanje koliko kvaliteta ima u ostatku ekipa da se na superjakom Zapadu izbori za što viši plasman.

Što će biti sa Spursima?

Milwaukee Bucks

I dok je potentni tim Bucksa u prošloj sezoni propustio da napravi iznenađenje, a usred sezone ostali su i bez trenera, u novoj se sezoni puno više nade polaže u ovaj tim.

Iduća sezona bi mogla biti prekretnica za Buckse. Izgubili su Parkera, više ga nisu htjeli čekati, a iako je Giannis izjavio kako želi uzeti naslov s Bucksima sumnjamo da će čekati još 5,6 godina da Bucksi okupe konkurentnu ekipu. Moraju iskoristiti momentum i dobre igre Giannisa i Middeltona prošle sezone, te pokušati zapretiti najboljim ekipama Istoka.

Jedan od aduta ovog tima je i novi trener, Mike Budenholzer, koji je svojevremeno Hawkse bez zvezda vodio do 60 pobeda. Tu je motivisani Giannis, na centarskoj poziciji stigao je Brook Lopez, vratili su Ersana Ilyasovu, putem drafta je stigao šuter Donte DiVincenzo.

 Budenholzer ima dosta opcija kada su u pitanju petorke, počev od Brogdon-Middleton-Giannis-Maker-Henson, pa šuterske opcije Giannis-DiVincenzo-Middleton-Ilyasova-Lopez, ili atletske varijante Bledsoe-Brogdon-Giannis-Snell-Maker. Mnogo je opcija, mnogo potencijalnih iznenađenja u ovom timu.

Denver Nuggets

Nuggetsi su tim koji raste i napreduje. Prvi i najvažniji korak napravili su potpisivanjem ugovora sa Nikolom Jokićem. Joker je dobio maks, i to na pet godina. Ovo je njegova kuća, franšiza će igrati kako Nikola bude dirigovao.

Nuggetsi su, ako bude zdravlja, odlično odradili i draft. Stigli su Michael Porter Jr. (Pick No. 14), potom Jarred Vanderbilt (Pick No. 41, traded from Orlando), i Thomas Welsh (Pick No. 58). Nuggetsi su sa 14. pickom došli do Top 3 talenta. Michael Porter Jr. je možda i najtalentiraniji igračl na ovom draftu. U napadu može jednostavno sve, a najviše podjeća na Kevina Duranta. Čim netko podsjeća na Duranta znamo da je elitni talenat. Porter s lakoćom može zabijati preko niskih krila čak i na NBA razini, dok je prebrz za četvorke. Živući mismatch. Postoje dva problema. Prvi je njegovo zdravlje, a drugi je obrana. Postoje neka nagađanja da Porter mora obaviti još koju operaciju leđa prije nego bude 100% spreman, te postoji mogućnost da je to odbilo neke ekipe. Drugi problem je obrana, jer Porter se nikako nije dokazao na tom dijelu parketu. Porter je jednostavno prevelik talent da ga propustiš izabrati, pogotovo tako nisko kao Nuggetsi. Ako ostane zdrav i krene igrati kako zna, on automatski pretvara Nuggetse u ozbiljnu ekipu.

Nakon drafta, Nuggetsi su počistili dodatno svoje dvorište. Otišao je Kennet Faried, a stigao je na miminamalac nekadašnji All Star Isaiah Thomas. Dovoljno dobro za sezonu još bolju nego što je bila ova.

Toronto Raptors

Gledajući šta je ovaj tim napravio u prethodne dve godine, teško da nas išta od ovoga tima može iznenaditi. Dolazak Kawhi Leonarda i Danny Greena svakako je uneo jednu novu energiju u tim koji je u regularnom delu bio prvi na Istoku.

Bez obzira u kakvoj je formi, Kawhia se nominalno stavlja u poziciju da bude među top 3 ili čak top 2 igrača Istoka (jedini koji je tu neprikosnoven je Giannis iz Bucksa). Druga snaga ovoga tima je defanziva koja je monstruozna, i svakako neverovatan potencijal za rotaciju koju nudi najsnažnija klupa lige – Lowry, Green, Leonard, Ibaka, Valanciunas, Anunoby, Wright, VanVleet, Siakam, Miles, od čega su makar osmorica sjajni odbrabeni igrači.

Ovo bi moglo biti i njihovo najjače oružje u borbi sa drugim timovima, pre svega Bostonom i 76ersima, za vrh Istoka. Od ovoga tima svakako možemo mnogo da očekujemo.

1 Trackback / Pingback

  1. 5 timova koji bi mogli razočarati - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*