Najbolji kadet Evrope napustio Cibonu

FIBA / screenshot

Izvrsna U16 generacija predvođena sinovima bivših košarkaša Prkačina i Perasovića, došla je do naslova europskog prvaka! U finalu su savladali Španjolce, u izuzetnoj napetoj utakmici. U završnici Hrvati su ipak bili mirnije glave i junački su došli do naslova.

Najbolji igrač turnira je bio Roko Prkačin, koji igra za Cibonu, je sin nekadašnjeg košarkaša Cibone i Hrvatske reprezentacije, Nikše Prkašina. 208 cm visoki Prkačin senior bio je poznat po borbenost, prgavom karakteru, incidentima, ali i velikom doprinosu koji je dao hrvatskoj košarci.

Prkosno dite u Hrvata!

Netom nakon EP, Prkačin junior će dres Cibona zameniti dresom KK Rudeša, koji igra u Drugoj hrvatskoj ligi.

 

‘Između Cibone i Rudeša, te gospodina Nikše Prkačina dogovorena je suradnja o posudbi Roka u seniorsku momčad našeg kluba na obostrano zadovoljstvo. Vrlo smo ponosni da je Cibona prepoznala program našeg kluba koji isključivo razvija mlade igrače. Čestitamo još jednom Roku i našoj kadetskoj reprezentaciji na osvajanju zlatne medalje na EP, te mu želimo dobrodošlicu u naš klub,’ izjavio je član Upravnog odbora Rudeša Marijan Pojatina u razgovoru za Košarkaški savez Zagreba.

Prkačin je još mlad za seniorsku košarku, posebno onu kakva se igra u Jadranskoj ligi, te će mu ovaj boravak u Rudešu dobrodošao da se pripremi za senirosku košarku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*