“Plakao sam zbog Paytona”

kidd payton
Screenshot/Twitter

Tijekom svoje NBA karijere Jason Kidd se prometnuo u jednog od najboljih playmakera ikada. Bio je poznat po mnogo stvari, od fantastičnog pregleda igre i sjajnim dodavanjima, odličnoj obrani, te pred kraj karijere je postao solidan šuter. No, nikako nije bio “mekan” igrač. Primao je batina, no i dijelio je batine, ponekada i van terena.

Jedan detalj iz početaka njegove karijere dok je još bio u srednjoj školi, sigurno je utjecao na to kakav će Kidd postati igrač. Naime, odrastao je u istom mjestu kao i Gary Payton. The Glove je možda i najbolji obrambeni igrač na bekovskim pozicijama koje je Liga ikada vidjela, a stariji je 5 godina od Kidda. Često je dolazio na terene u rodnom gradu, a Kiddu je ostao u “dobrom” sjećanju.

-“Uf, bilo je suza.” – počeo je Kidd. -“Roditelji su me pitali što mi je, a ja sam samo mislio da nisam dovoljno dobar i da možda probam igrati negdje drugdje. Jednostavno me nije puštao da zabijem koš. Stalno mi je govorio kako nikada neću zabiti i da sam mekan. Još uvijek sam bio u srednjoj školi i bio sam smatran zvijezdom, tako da je ovo bilo zapravo i jako dobro iskustvo.”

“Rukavica” je sigurno imao veliki utjecaj na Kiddovu karijeru. Odmah ga je spustio na zemlju i pokazao mu tko je još uvijek “gazda” na domaćim terenima. Kidd je naposlijetku stigao do NBA Lige, imao fantastičnu karijeru, a u sezoni 1996/97 Kidd je stigao Paytona. Obojica su bili izabrana na Allstar utakmicu i veliki rivali su sada igrali u istoj ekipi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*