Tradeovi na čekanju

Screenshot/Ostataksveta

Polako se približavamo početku kampova. NBA još neće uskoro, no ekipe počinju s pripremama. Imali smo relativno mirno ljeto u kojem se sve izdešavalo na početku. Lebron je otišao u Lakerse, Boogie u Warriorse, a dugo nismo vidjeli nikakvu trade “bombu”. Tržište se smirilo, no i dalje je ostalo još dosta dobrih igrača koji su slobodni ili bi mogli promijeniti klub. Izdvojili smo 5 tradeova/potpisa koji bi se uskoro mogli desiti.

Joakim Noah/Luol Deng

Pisali smo već kako je trener Thibs pravi spasitelj. Odlučio je okupiti svoju staru ekipu iz Bullsa, ovaj puta u Wolvesima. Da je možda 2011. godina ovo bi možda i funkcioniralo, no sada jako teško. Thibs je izgleda izgubio kompas, Butler je očito nezadovoljan, a on dovodi stare i istrošene veterane. Izgubio je i Bjelicu, tako da mu je iovako slaba klupa još više oslabljena. Ako on misli da s Noahom i Dengom, igračima koji praktički 2,3 sezone nisu imali ozbiljne NBA minute, može parirati ekipama na ovakvom Zapadu, svaka čast.

Timberbullsi, nova sila na Zapadu?!

Kent Bazemore

Hawksi su očito u tank modeu. Dali su najboljeg igrača Schroedera praktički za ništa, a kasnije su nastavljali skupljati loše ugovore po Ligi. Preko njih je i Melo potpisao za Rocketse. U njihovom izlogu postoji još zanimljivih igrača, a najbolji od njih je Kent Bazemore. Solidan 3-D igrač koji bi dobro došao gotovo svakoj ekipi, pogotovo onoj u borbi za titulu. Ostanak u Hawksima je nelogičan za Bazemorea, on je u najboljim godinama i za nekoliko sezona kada Hawksi budu zapravo dobri, on će biti na zalasku karijere. Tj niti blizu koristan kao sada. Pravo je vrijeme za njegov trade.

George Hill

Već nekoliko tjedana Sunsi su u potrazi za iskusnim bekom. Neki su ih već odbili, a Dragić se zasada čini kao nedostižna misija. Kokoškov je zato odlučio pogledati prema Clevelandu i krenuli su pregovori za Georgea Hilla. Igrač koji je bio ključan u nekim utakmicama playoffa prošle godine za Cavse i dalje ima dosta u svom tanku. Dolaskom u Sunse bi bio mentor mladim igračima, a i preuzeo bi dio odgovornosti u napadu. Uloga koja mu idealno odgovara. Za njega nude veterana Tysona Chandlera koji bi na nekoliko minuta uspio zatvoriti dosta šupalj reket Cavsa. Win-win situacija.

Jamal Crawford

Sixersi su preko ljeta izgubili Bellinelia i Ilyasovu. Krenuli su potpisati Bjelicu kao zamjenu, no izvisili su. Bjelica je otišao u Kingse a Sixersi su ostali bez bitnog igrača (istina nikada ga nisu ni imali…) Sada je ostala rupa na klupi, jer obojica veterana su bila izuzetno korisna prošle sezone. Zato bi Sixersi mogli dovesti Jamala Crawforda, igrača koji ima baš ovakvu ulogu čitavu karijeru. Donijeti poene s klupe, ono što Sixersima u ovom trenutku najviše treba. Simmons je već izjavio kako pod svaku cijenu treba dovesti Jamala, a sada je red na Brownu kao privremenom GM-u da zgotovi stvar.

Nikola Vučević

Priča koja nas najviše zanima, hoće li Vučević ostati u Magicu. Već je izjavio kako on najradije ne bi otišao, no svakako ga želimo vidjeti u nekoj boljoj ekipi. Sada je stigao Bamba i Magic mu želi otvoriti što više prostora, pa slušaju ponude za Vuča. Bio je njihov najbolji igrač prošle sezone, no uskoro mu ističe ugovor, a Magic baš i ne želi dati velike novce. Ovako ga žele mijenjati da ga ne izgube bez da dobiju išta zauzvrat.

1 Trackback / Pingback

  1. Igrač meseca: Nikola Vučević, Orlando Magic - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*