10 najomraženijih igrača u NBA

GRay Chavez/Bay Area News Group

I dok je u NBA popularna statistika, na osnovu koje se kroje liste najboljih igrača, određena doza pažnje se posvećuje i tome koje je među igračima najomiljeniji. I dok je Lebron James sigurno jedna od ikona današnjice, popularan među mladima i košarkaškim fanovima, ali i igračima (što je potvrdilo i glasanje među rookie igračima ove godine), a Warriorsi su uz Lakerse jedna od najpopularnijih franšiza, sledi isto tako teško pitanje – ko su najomraženiji igrači!

Fadeway je napravio listu tih igrača, a zanimljivo je da su među 10 najomraženijih čak petorica sadašnjih ili bivši (Zaza Pachulia) igrača Golden State.

Na mestu broj 10 je Rajon Rondo, genijalni ali kontoverzni play koji je uvek znao biti prgav i dolaziti u sukobe sa saigračima ili protivnikom. Videćemo kako će sada prihvatiti liderstvo Lebrona u Lakersima. Potom je tu Steph Curry koji je na prvi pogled drag, ali njegovo dečje lice i kreveljenje, pa i inaćenje, često znaju biti uzrok velike iritacije. Uostalom Chris Paul mu je to najbolje uzvratio u ovogodišnjem play offu:

Houstone, imamo vođstvo!

Potom su na listi Carmelo Anthony koji je u poslednje dve godine toliko izgubio na igračkim kvalitetima, a pokazao nešto što nije bio deo njegovog igračkom imidža – odbijanje da se prilagodi timu, i želja za novcem. Tu je i Dwight Howard, centar sjajnih predispozicija, koji nikako da pronađe sebi idealan dom, a u poslednje četiri godine nastupao je za isto toliko timova.

Tu je svakako i Lebron James, koji je prosto magnet za hatere, a to su pokazali i fanovi Lakersa koji su uništili mural dobrodošlice ovome igraču u Los Angelesu. I to dva puta.

Kome smeta Lebron?

Treba i preskočiti Zazu Pachuliu, koji je bio neprijatelj broj jedan kada je povredio Kawhi Leonarda u play off duelu pre dve godine, i kada je trener Pop za njega tražio čak i zatvorsku kaznu!

Nije daleko ni Leonard koji je svojim ponašanjem od pre dve godine toliko postao iritantan i neomiljen da je samo za nekoliko meseci dobrano poljuljao svoj legacy.

Na vrhu ove liste su trojica igrača aktuelnog šampiona – DeMarcus Cousins, igrač prgavog i prekog karaktera, potom Draymond Green, jedan od najiritantnijih igrača lige (posebno za protivničke igrače i fanove).

Svi mrze Draymonda, ali samo je on uspeo ovo u jednoj sezoni!

Na vrhu liste je Kevin Durant, nesporno fantastičan igrač ali čije su ljudske kvalitete pale na testu nekoliko puta. Prvi put kada je napustio OKC i prešao u redove najvećeg rivala na Zapadu, Golden State. Čak ni dve titule ni dva zvanja MVP finala ne mogu izbrisati ovaj kukavički potez Duranta. Zbog njega je i dobio nadimak – zmija. Drugi razlog je njegovo nastojanje da čuva dobar imidž u javnosti zbog čega je vrlo često anonimno nastupao na društvenim mrežama, a na kraju je to oktriveno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*