Budi se košarka u Novom Pazaru, stiže i Turkoglu!

OKK Novi Pazar ove sezone ima velike ambicije u Ligi Srbije, a u toku prelaznog roka ambiciozna uprava dovela je nekoliko pojačanja. Kao zvučno pojačanje stigao je Nemanja Krstić, koji je nastupao za reprezentaciju Srbije 2013 godine na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. On je potpisao dvogodišnji ugovor. Ovaj 25-godišnji košarkaš igrao je u karijeri za Hemofarm, Megu, Igokeu, Mornar, austrijski Kapfenberg i Dinamik. Uz njega, stigao je i prvi tamnoputi igrač u istoriji kluba iz Novog Pazara, Dorian Armstrong.

I tu nije kraj.

A tokom oktobra Košarkaški klub iz Novog Pazara posetiće i proslavljani turski košarkaš, i sadašnji predsednik KS Turske, Hidajet Turoglu.

Nekadašnji član Kingsa, Spursa, Raptorsa, Magica i Clippersa, u Novi Pazar dolazi na poziv poziv gradonačelnika Nihata Biševca i Košarkaškog kluba, kako bi razgovarao o potencijalnim ulaganjima turskih investitora u klub.

Turkoglu je jedan od nekolicine igrača koji su nastupali za turski nacionalni tim, a koji je poreklom iz Sandžaka. Brat Hido vodi poreklo iz Ribarića, dok su iz ovog regiona i nekadašnji NBA košarkaš Mehmed Okur, kao i Mirsad Jahović aka Turčan, koji je sa uspehom igrao u brojnim evropskim velikanima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*