Sunca u novoj ofenzivi

Screenshot/Twitter

Sunsi našeg Igora Kokoškova odlučili su da više neće tankovati, i da je vreme da kapitalizuju kvalitet koji se proteklih godina skoncentrisao u klubu iz Arizone. Uz fantastičnog Devina Bookera ovoga leta stigao je i prvi pick drafta 2019, visoki momak, DeAndre Ayton.

Pre neki dan Sunsi su odličili da ‘razbiju’ svoju mladu koru, pa su trejdali Marquesea Chrissa i Brandona Knighta u Rocketse u zamenu za iskusnog krilnog centra Ryana Andersona:

Kokoškov i njegova omladina

Odlaskom Knighta, koji nije igrao celu prošlu sezonu zbog povrede, Sunsi su ostali bez pravog playmakera jer su na im rosteru ostali tek Elie Okobo, De’Anthony Melton i Isaiah Canaan.

Za ozbiljan takmičarski impuls timu treba dobar i iskusan play, a kako javljaju mediji na meti su im bili – Damian Lillard iz Blazersa, Kemba Walker iz Hornetsa, i Terry Rozier iz Bostona, ali su ih svi redom odbili! Sunsi su tako u stiuaciji tražiti priliku u poslednjoj minuti, a tokom jučerašnjeg dana javila se nada da mogu vratiti svog nekadašnjeg igrača, veterana, Gorana Dragića iz Heata koji bi i više nego dobrodošao timu Igora Kokoškova:
Nažalost, niti jedna od prve tri mene Sunsa nije potpisala. Nisu uspjeli ponuditi dovoljno niti za jednog beka. Naravno, to ne umanjuje potrebu Sunsa i Kokoškova da dovedu iskusno pojačanje na vanjskim pozicijama. Tako da su se okrenuli novim “metama”. Na listi su trenutno trojica igrača, a ovaj puta bi malo lakše mogli doći do zamjene. Prvi je Corey Joseph, igrač Pacersa koji je dosada u NBA karijeri pokazao vrlo dobre stvari. Ništa spektakularno, no možeš znati što očekivati od njega. To je trenutno dovoljno za Sunse.
Osim njega pokušati će iskorisiti gužvu u Clippersima na bekovskim pozicijama i doći do Beverlya. Pat je sjajan obrambeni bek, koji se vraća od povrede. Trenutno Clippsi imaju čak 7 bekova na rosteru i nekakva čistka će biti obavezna.
Treći i trenutno posljednji igrač na listi je Spencer Dindwiddie. Strašno je napredovao u Netsima, te postao jedan od njihovih glavnih igrača. Siguran na lopti, snažan i kvalitetan u obrani, te bi sigurno pomogao mladim Sunsima da već odmah dođu do željenog rezultata. Što je za početak micanje sa začelja Lige.

1 Trackback / Pingback

  1. Veliki peh za Sunse i Kokoškova - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*