Nema zime u Velikoj Jabuci

Screenshot/Youtube

“Ako uspiješ u New York, možeš uspjeti svugdje.” Velika Jabuka i New York zahtijevaju samo najbolje od tebe. I ne prihvaćaju ništa ispod. Pogotovo navijači. Traže samo najbolje i najveće zvijezde, a posebno je to izraženo u košarci. Igrati u Gardenu je posebno iskustvo, praktički neovisi u kakvom je stanju ekipa. Puno puta se ne slažu s upravom kluba, a pogotovo draft izborima.

Bili su užasno nezadovoljni Porzingisom kada su ga Knicksi izabrali. Djeca su plakala, odrasli ljudi očajavali. Vrlo brzo su promijenili mišljenje… No slična stvar se ponovila i ove godine. Knicksi su izabrali mladog krilnog igrača Kentuckya Kevina Knoxa. Momka koji trenutno nije u vrhu najbolji igrača na draftu, no zasigurno je u Top 5 što se tiče potencijala.

 

To je i pokazao na Ljetnoj Ligi.

Krenuo je žestoko u prvoj utakmici. Prvi koš mu je bilo silovito zakucavanje, a imao ih je još nekoliko tijekom utakmice. Na kraju je ubacio 22 poena uz 8 skokova. U Las Vegasu je trenutno na prosjecima od 21,3 poena, 6,5 skokova i preko 35% šuta za tri poena. Lakerse je počastio s 29 poena, a još bolje od brojki izgleda njegova igra. Izuzetno je agresivan, dugačak i brz. Mogao bi biti problem u NBA Ligi. Potencijala ima, tu nema spora.

No, nije Knox jedini pogodak Knicksa na ovom draftu. U drugoj rundi su birali Mitchell Robinsona, izuzetno atletičnog i visokog centra s Western Kentucky. On je jedini igrač u povijesti koji je biran na draftu, a da sezonu prije nije odigrao niti jedne minute košarke. Robinson je “uzeo slobodno” sa svog sveučilišta i otišao u potragu za novim domom. Nije ništa pronašao, pa se vratio na svoje sveučilište. Tako da je Robinson odlukom NCAA odbora morao presjediti čitavu sezonu.

Najviše podsjeća na Whitesidea, imaju dosta sličan stil igre, a i obojica su birani u drugoj rundi. Knicksi su nešto vidjeli u njemu. Da su dobro gledali Robinson je pokazao na utakmici protiv Pelicansa. Ubacio je 14 poena uz odličan šuta, a tome je dodao sjajnih 12 skokova i čak 5 blokada.

Za momke iz Velike Jabuke nema zime. Knicksi imaju nevjerovatno puno potencijala. Ne smijemo zaboraviti i na našeg Maria Hezonju koji je nedavno stavio potpis na ugovor s Knicksima. Pokazao je u Magicu da je legitiman NBA igrač, a Knicski su mu prva prava šansa. Kad se oporavi Zingis mogli bi imati izuzetno neugodnu petorku: Ntikilina-Hezonja-Knox-Robinson-Zingis. Izuzetno atletična, pokreta i šuterski vrlo dobra ekipa.

 

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Bolji smo nego što mislite... - Ostatak Sveta
  2. Prava prilika za Super Maria - Ostatak Sveta
  3. Svijetla budućnost Knicksa - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*