Ostao je još samo jedan…

timberbulls
Ostataksveta

Tom Thibodeau počeo je u Minnesoti da okuplja igrače koje je sa dosta uspeha vodio kao strateg Bullsa. Tamo su već Butler, Gibson i Derrick Rose, koji je pod njegovom palicom postao najmađi MVP u istoriji lige.

Stigla ‘Ruža’

Sredinom prošle sezone, Rose je kao slobodni agent (prethodno trejdan iz Cavsa u Jazz koji su ga otpustili), odabrao Wolvse, i ujedinjenje sa svojim najdražim trenerom Thibodeauom, te je potpisao ugovor s Wolvesima do kraja sezone. Rose je pod Thibsom igrao najbolje u karijeri, on ga je vodio i u njegovoj MVP sezone te će sada preuzeti ulogu back up playa u Wolvesima.

Wolvsi su prekinuli crni post, i prošle sezone konačno zaigrali u play offu, a upravo je Rose u play off duelima pokazao da nije zaboravio igrati košarku. U pet mečeva beležio je 14.2 poena, uz 50.9 % šuta sa klupe. Zbog toga je nagrađen novim ugovorom sa Minnesotom, no detalji ovog potpisa od 4 jula nisu poznati.

I kompletna Bulls petorka

Sa najavom da bi za Wolvse ovoga leta mogli potpisati nekadašnji visoki momci iz ‘vetrovitog grada’ – Joakim Noah i Luol Deng, u Minnesoti bi se mogla okupiti čitava petorka igrača koji su nekada igrali za Bullse.

Prvi od navedenog dvojca je potpisao. Loul Deng je prihvatio jednogodišnji ugovor vrijedan 2,4 miliona $. Wolvesi su dobili još jednog člana “startne petorke”. Ostao je još samo Joakim Noah, a po svemu sudeći samo je pitanje dana kada će i on potpisati.

No, ono što bi ovom timu falilo je hemija, ali i fizička sprema. Rose je daleko od svoje fizičke spreme, i sigurno će ulaziti sa klupe, Butler je nezadovoljan i najavio je odlazak iz ekipe, Deng nije igrao dve godine, dok je Noah više bio u centru pažnje zbog ekscentričnog ponašanja nego zbog svoje nesporne igračke kvalitete.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Tradeovi na čekanju - Ostatak Sveta
  2. Knicksi su se rešili jednog od najgorih ugovora! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*