“Prije ću se ja vratiti nego Bynum”

bynum pierce
Ostataksveta

Pred starte sezone je bivši centar Lakersa Andrew Bynum izjavio kako ozbiljno trenira za povratak na parkete. Bynum je u Lakersima bio jedan od boljih centara Lige, no odlaskom iz LA-a je totalno propao. Nije se uspio nigdje izboriti za ozbiljne minute, a ako ćemo iskreno tada se nije činilo da je bio baš zainteresiran. No, čini se da su stvari promijenile.

Bynum je počeo s ozbiljnim treninizima, a Lakersi su razmatrali da ga pozovu na treninge prije početka priprema. Neki su bili oduševljeni s njegovim mogućim povratkom, ali i dalje postoje i oni koji baš i ne vjeruju u ovakve priče. Bivši Kelt, Paul Pierce je jedan od tih ljudi. -“Prije bih se ja mogao vratiti na parkete, nego Bynum.” – izjavio je Pierce.

Njihovo rivalstvo traje još od vremena kada su obojica bila na parketima. U to vrijeme ponovo je živjelo ono rivalstvo između Kelta i Lakersa. Velika četvorka s jedne strane, a s druge Kobe, Gasol i mladi Bynum koji je dosta puta znao zagorčati život Keltima. Pravo je pitanje hoće li se vratiti. Talenta nikada nije bio sporan, Bynum je čak bio i jedan od najmlađih igrača ikada izabranih na draftu. No, problemi izvan terena i velika nezainteresiranost za treniranje su mu dobrano skratili karijeru. Istina, i povrede su učinile svoje, no najbitnije za ovaj povratak je da se Bynum promijenio.

Igrajući 6 minuta za Lakerse protiv Nuggetsa, 2 novembra 2005, Andrew Bynum postao je najmlađi igrač u istoriji koji je nastupio za jedan NBA tim. Sa LA Lakersima osvojio je dve titule, bio je standardan na poziciji 5-ice nakon odlaska O’Nela, ali su ga povrede omele da bude nešto više. Karijeru je završio 2014, kada je bio član Pacersa:

Najmlađi igrači koji su nastupali u NBA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*