Prvo je šokirao Floridu, pa bio njen hit, a sinoć je srušio Brazilce

screenshot

Kelly Olynyk, igrač Heata, nastavlja gde je stao prošle sezone. Momak koji je prvo bio šok, pa najrprijatnije iznenađenja na Floridi, nastavlja gde je stao.

Sinoć je u pobdi svoje Kanade protiv Brazia imao fantastičan double double od 20 poena i čak 19 skokova:

Kako je postao nezamenjiv

Kada je prošlog leta stigao na Floridu, ne samo da je cijeli admin tim Miami Heat Balkan Fans-a bio u šoku, nego svaki navijač Heata je bio u šoku (PS. komentari koje slede, preuzeti su sa njihovog posta). Kellya smo svi smatrali panjem dok je igrao u Keltima, osim Pat Rileya očigledno.

Naravno, kada je krenula sezona, imali smo šta i vidjeti, momak koji je igrao u srednjoj školi jedno vrijeme poziciju PG, dijelio je lopte za Hassana i Bama kao na tacni, vraćao Dragiću, Ellingtonu, Richu na trojku, zatim njegov signature move onaj fake uručivanja lopte, sve je to krasilo od početka sezone pa do sada a nadamo se i na dalje Kelly Olynyka.

Igra Miami Heata je bila nezamisliva bez njega prošle sezone, kada je odsustvovao nekoliko utakmica, ličili smo na trećerazrednu ekipu i zaredali smo par poraza, kada se on vratio sve je to ponovo postalo ono staro. Ove sezone bilježi svoje najbolje brojke u karijeri. Samo je 22 utakmice startovao, 6 je propustio, u prosjeku provodi 23.4 minuta na parketu (najviše u karijeri), postiže 11.5 poena (najviše u karijeri), 5.7 skokova (najviše u karijeri), 2.7 asistencije (najviše u karijeri), te 0.8 ukradenih i 0.5 blokada po meču. Iz igre šutira odličnih 50%, a za tri poena 38%. Postiže 1.4 trojku po utakmici (najviše u karijeri) i šutira solidnih 75% sa linije slobodnih bacanja. Postigao je preko 100 trojki u sezoni, te je tako postavio Heatov rekord u kojem su 5 igrača postigla 100+ trojki u jednoj sezoni.

Kelly Olynyk je jedan od najvažnijih igrača Heata i jedno od najprijatnijih iznenađenja sezone što se tiče naše ekipe.

1 Trackback / Pingback

  1. Dvije minute od milion dolara - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*