“Tu smo gde smo zaslužili da budemo”

FIBA

U ključnoj utakmici za plasman na SP u Kini 2019, reprezentacija Hrvatske poražena je u Gdanjsku od Poljske (74 – 79) i tako svoj plasman dovela do nivoa teoretske mogućnosti. Sa druge strane, na nivou prakse, te su šanse ravne nuli jer ovo je poslednji prozor u kojem su za Hrvatsku igrale NBA zvezde (Šarić, Bogdanović, Zubac i Žižić). Sa njima je ekipa Dražena Anzulovića vezala dva poraza – od Litvanije u Osijeku, i sada u Poljsku, a izbor i kvalitet igrača na koje hrvatski izbornik može računati u narednim prozorima daleko je ispod očekivanog kvaliteta.

Hrvatska je odigrala još jedan loš meč, pa iako je vodila na poluvremenu sa +5, u jednom momentu skoro ostala bez Bojana Bogdanovića, dozvolila je Poljacima da se raspucaju u nastavku i tako je ponize.

Kod Hrvatske je Bogdanović dao 22 poena, ali i 1 od 6 za tricu, Šarić je dao 17 poena uz 7 skokova, Ante Žižić 13 uz 8 skokova.

Kapiten hrvatske košarkaške reprezentacije Bojan Bogdanović imao je samo reči samokritike posle poraza od Poljske, svestan da su on i saigrači jedini krivci za ovakav ishod:

“Nemam reči. Tu smo gde zaslužujemo da budemo. Bunili smo se što nismo mogli da igramo protiv Rumunije i Holandije u punom sastavu, sad smo igrali, pa se dogodilo isto. Treba verovati”, rekao je Bogdanović, koji se tokom meča i povredio, ali je stisnuo zube i nastavio igrati.

Hrvatska je trenutno poslednja u svojoj grupi kvalifikacija za Mundobasket, i ostala je sa minimumom šansi za plasman u Kinu sledeće godine.


1. Litvanija 8-0
2. Italija 6-2
3. Poljska 4-4
4. Mađarska 4-4
5. Holandija 3-5
6. Hrvatska 3-5


A od SP se oprostila definitivno i ekipa evropskih prvaka, Slovenaca. Oni su kod kuće poraženi od Turske (77 – 86), a ni double double Randolpha (24 p, 12 sk). Korkmaz (24 p), Osman (19 p, 11 sk) i Ilyasova (14 p), NBA trojac Turaka bio je prekaj i tako je prikovao Slovence za dno tabele (2 pobede i 6 poraza).

A od igranja za reprezentaciju Slovenije oprostio se i naturalizovani Slovenac, Anthony Randolph.

1 Trackback / Pingback

  1. Kvalifikacije ipak promašaj? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*