Kako bi izgledali Wolvsi da Butler nikada nije došao?

Tweeter / screenshot

Jimmy Butler, sjajni two-way bek, na izlaznim je vratima Wolvsa. Vest dana u NBA je da je sjajni bek ultimativno zatražio trejd od svog tima, a naveo je i timove u koje želi da ide.

Butler je u Minnesoti trajao samo jednu godinu, i za to vreme tim se nakon dugog sušnog perioda plasirao u play off, ali tamo nije napravljano ništa. U timu ne vlada dobra atmosfera, nezadovoljni su i drugi igrači, a posebno prvi prospekt tima Karl Anthony Towns koji sa Butlerom ne razgovara. Tako od velikog plana trenera Thiboa da u ekipu dovede svoje igrače iz bivšeg time, Bullsa, ne ostaje ništa. Zapravo ne ostaje – Butler.

A prisetimo se samo prošle godine i trejda u kojem su se Wolvsi odrekli tri mlada igrača (Dunna, Lavina, te Finca Markannena) kako bi doveli gotov igrački proizvod u vidu Butlera i napravili prodor ka vrhu Zapada. Šta bi bilo da do ovog trejda nije došlo? Pa, Minnesota bi imala sjajnu mladu petorku oko koje bi definitivno mogla graditi budućnost. Evo kako bi izgledala sa statistikama iz prošle sezone:


Chris Dunn, P, 24 godine, 13.4 poena, 6 asistencija, 4.3 skoka

Zach LaVine, SG, 23 godine, 16.7 poena, 3.9 skoka, 3 asistencije

Andre Wiggins, W, 23 godine, 17.7 poena, 4.4 skoka, 2 asistencije

Lauri Markkanen, PF, 21 godina, 15.2 poena, 7.5 skokova, 1.2 asistencije

Karl Anthony Towns, C, 23 godine, 21.3 poena, 12.skok, 2.4 asistencije


Šta je Bulter doneo? Butler je trebao donijeti stabilnost u obrani koja je falila sezonu prije, no nije puno pomogao. Wolvesi su i ovu sezonu završili pri samom dnu Lige što se tiče defenzivnog ratinga, ali prevagu su stvarali u napadu. Imali su Top 5 napad Lige, no zabrinjavajuće je to što je većinu posjeda preuzeo Butler, te je morao igrati sličan heroball kao u Bullsima. Na kraju je playoff izboren u posljednjem kolu i prekinut je dugogodišnji post od playoffa. No, Rocketsi su relativno lagano riješili Vukove uz samo jednu izgubljenu.

Minnesota Timberwolves 2017-2018: Raspad Vučje jazbine

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. TRADE & FREE AGENCY: Jimmy se vraća na Istok - Ostatak Sveta
  2. Thibs ipak ne pušta Butlera? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*