NBA na europski način

Screenshot/Eurohoops

Svake godine vidimo dosta Američkih igrača kako traže svoju priliku izvan NBA lige. Dosta se odluči na odlazak u Kinu, no i dalje je Europa najbolje odredište za njih. Barem ukoliko traže dobru kvalitetu košarke. Gotov da nema ekipe bez stranaca u Euroligi, a portal Eurohoops je odlučio izdvojiti najbolje igrače koji su ove godine potpisali za neki klub u Europi.

Alec Peters –  CSKA

Pieters je odigrao samo 20 utakmica u NBA za Sunse, a izabran je pred kraj druge runde. Imao je jednu sjajnu utakmicu u kojoj je postigao 36 poena, a inače je četvorka sa jako dobrim šutom. Itoudis je imao problema na toj poziciji prošle godine, Vorončevič je igrao toplo-hladno, a Pieters bi trebao pojačati konkurenciju na toj poziciji.

Tyler Ennis – Fener

Odlaskom Wanamakera u Boston Obradović je ostao bez kvalitetnog beka. Odlučio se na još jednog Amerikanca. Tyler Ennis je dosada imao soldinu NBA karijeru, no nikada nije dobio pravu priliku. U početku će se sigurno trebati privkinuti na drugačiji stil igre, no kada dođe na svoje mogao bi biti jedan od najboljih Amera u Europi.

Georgios Pappagianis – PAO

Povratak Grčkog centra u domovinu. Izabran je u Kingse kod Divca, no oni su se prošle godine rastali u ne baš najbolji okolnostima. Georgios nikada nije zapravo ni dobio pravu priliku u NBA, a nakon Kingsa potpisao je za Blazerse, a gotovo da nije niti vidio parketa. Dolaskom nazad u domovinu će probati oživjeti karijeru.

Jordan Mickey – Khimki

Prošle godine je igrao u Heatu, imao je malu minutažu no opet se izborio za svoje minute preko Ljetne Lige. Bio je solidan, a dolaskom u Khimki bi trebao biti jedan od boljih visokih igrača u Euroligi. Sjajan je u pick n’ rollu i vrlo je jak pod košem, te je idealan nasljednik Robinsona koji će opet okušati svoju sreću u NBA.

Darrun Hilliard – Baskonia

Osvajač naslova u G-ligi prošle godine je pojačao Baskoniu. Igrao je dvije sezone u Pistonsima, no nakon toga se posvetio G-Ligi. Ovo mu je prvi dolazak u Europu, a Baskonia je uzela vrlo dobrog igrača. Dosada su gotovo uvijek pogodili sa Amerikancima, a ni ovaj puta ne bi trebalao biti drugačije.

Johnny O’Bryant – Maccabi

Maccabi već godinama ima ekipu punu stranca. Ove godine je isti slučaj, a gotovo cijela centarska linija je s one strane “bare”. O’Bryant je pružao solidne igre u Hornetsima, bio backup Howardu, a sada će s Tyusom i Blackom činiti vrlo snažnu centarsku liniju. On je malo drugačiji tip igrača od svojih sunarodnjaka, više se izvlači na šut, što idealno odgovara Maccabiu.

Shane Larkin – Efes

Prije nekoliko sezona je debitirao u Euroligi u Baskoni i bio njihov ponajbolji igrač. Prošle godine je bio u Celticsima, a zbog povreda Irvinga i Haywarda dobio je dosta prilike. Nekada je bio loš, nekada vrlo dobar, ali Kelti ove sezone nisu imali mjesta za njega. Tako je Efes odlučio potpisati sjajnog beka i tako pokušati ugroziti primat Obradovića i Fenera u Turskoj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*