Jao Mile, ne misli da stane!

Mile Ilić iliti Jao Mile i dalje igra košarku. Svoju 17. sezonu u svetu profesionalne košarke započeće u Bahreinu.

Prošle sezone je bio u Bahreinu odakle su stizale vesti kako je 2.18 cm visoki centar briljirao u derbiju tamošnjeg prvenstva. Jao Mile je meč završio sa 40 poena, uz neverovatan procenat šuta (15-11 dvojke, 7-4 trojke, 7-6 penali), te 17 skokova za ukupan indeks 50. Njegov klub – Novaidrata, koji vodi Srbin Dragan Vaščanin poražen je u deriju od Muharaka koji trenira zemljak, Ivan Jeremić. Mile je ostavio odličan utisak jer je Novidratuu na kraju pomogao da sa stigne do četvrtfinala plej-ofa uz prosek od 20.6 poena i 16.4 skokova.

Bivši košarkaš Crvene Zvezde, FMP-a, Netsa i Lietkabelisa, između ostalog, i dalje uživa u košarci. U Bahreinu gde je košarka sve popularnija, Ilić odigrao dve sezone i bio je oduševljen:

“Bahrein je moja trenutna stanica. Primljen sam odlično. Imao sam sreću da je trener naš covek Dragan Vasčanin, tako da je adaptacija bila veoma brza. On je ovde u zalivu duži niz godina, dobro poznaje stil života i kosarku u ovom delu svata tako da smo napravili odlicne timske rezultate ove sezone. Malo je poznato da je košarka broj 1 sport u Bahreinu i da od 500.000 stanovnika, imaju zaista odlične igrače. Naravno, pored košarke, tu su fudbal, odbojka i rukomet…,” rekao je Mile za Sportklub nedavno.

Ilić je imao i kratu epizodu u NBA. Bio je u Netsima. No nakon samo 5 mečeva, i minimalne minutaže, prebačen je u filijalu Colorado 14erse. Posle toga seli se iz kluba, i vraćase u Evropu.

“Imao sam mnogo “grešaka” tokom karijere, a kada bih nešto mogao da menjam, to bi bio prerani odlazak u NBA,” priznao je Ilić.

1 Trackback / Pingback

  1. Naši u NBA: Srba i Hrvata za 9 petorki! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*