“Klinci” oduševljeni novi trenerom

Screenshot/ESPN

Novo poglavlje je počelo u Arizoni. Izuzetno talentirana ekipa je početkom ljeta dobila novog trenera. Prvi puta u povijest NBA Lige trener sa naših prostora je u glavnoj ulozi. Igor Kokoškov je nakon sjajnog posla sa Slovenijom i dugogodišnjeg staža kao pomoćni trener napokon dobio priliku voditi ekipu. U ruke je dobio generaciju punu potencijala.

Sunsi su već imali dosta mladih igrača, a ove godine su dodali i prvog picka Aytona. Svi igrači su oduševeljeni novim trenerom. Prva zvijezda ekipe Booker ima samo riječi hvale za trenera. -“Sa Igorom sam mnogo pričao o stvarima van košarke, ali bi se razgovor uvek vratio na igru, jer je obojica mnogo volimo. Izuzetno je inteligentan, doneće mnogo dobrih stvari timu. Neću previše da ulazim u analizu, ali već smo u Letnjoj ligi videli kako se u njegovoj igri širi teren, kako se trči… Njegove akcije su neverovatne! Video sam napade koje ćemo igrati i uzbuđen sam zbog toga”- izjavio je Booker.

On se trenutno oporavlja od povrede ruke, no trebao bi biti spreman nešto poslije početka sezone. Osim njega i Ayton ne sakriva oduševljenje. -“Izuzetno je pametan – rekao je nekadašnji student Arizone o novom treneru. – Fokusiran je na osnove igre. Obraća pažnju na naše fizičko stanje, na kondiciju. I veoma je studiozan.”-

Sunca još ove sezone sigurno neće do playoffa, no ova mlada jezgra je tu da dominira u budućnost. Imaju sve preduvjete da postanu velika ekipa. Kokoškov mora strpljivo graditi i trenirati ove momke, a uspjeh će sigurno doći kroz koju godinu.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*