“Luka je daleko ispred svih”

Screenshot/Youtube

Vjerujem da svi s nestpljenjem čekamo novu NBA sezonu. Svi želimo vidjeti hoće li se Melo uklopiti u Rocketse, mogu li Lakersi zaprijetit Warriorsima, što će biti s Leonardom… Puno pitanja, no ono koje nas najviše zanima je igra Luke Dončića. Mladi Slovenac će igrati u Dallasu, a od njega imamo velika očekivanja. I to s pravom.

Gotovo je jednoglasna odluka da će Dončić biti iduća velika stvar stigla s Balkana, a rijetki su oni koji su skeptični. Dosada je već nekoliko NBA trenera i igrača govorilo sjajne stvari o Luki, počevši od Šarunasa Jasikevičiusa koji je praktički sve prošao u košarci. Igrao u NCAA, NBA, Euroligi, Olimpijadi i nigdje nije bio samo prolaznik. Trenutno je trener Zalgirisa, ekipe koja je bila najugodnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Eurolige. Došli su do Final Foura i tamo bili dostojni protivnici Feneru i CSKA.

Šarunas je nedavno dao intervju za slovensku RTV televiziju, te je jedan dio bio posvećen Dončiću. -“Luka ima sve što je potrebno da postane veliki igrač. Ono što izdvaja Luku od ostalih igrača je abnormalno dobro čitanje igre za njegove godine. Takve stvari ne možeš naučiti, a čak ni iskusniji igrači to ne mogu ponoviti. To je sve prirodno za njega.”-

Kao i za većinu igrača s ovih podneblja usporedba s Draženom je neizbježna. -“Dražen i Luka se mogu usporediti na neki način. Dončić je višlji, no Dražen je bolji šuter. Iz različitih su vremena, no oboijca imaju puno kvaliteta i jako su talentirani. Biti će jako zanimljivo vidjeti kako će se razviti Lukina karijera u NBA.”-

Najveći problem za Amerikance je to što Luka nije igrao NCAA. I naravno što nema nevjerovatne fizičke predispozicije. Zbog toga neki sumnjaju da će Luka biti kvalitetan igrač, no Šaras se ne slaže s tim. -“Nemoguće je ponoviti ono što je Luka postigao u Euroligi. Naravno, prethodne tri godine koje je proveo s prvom ekipom su mu jako pomogle, no ne postoji igrač iz NCAA Lige koji bi to mogao ponoviti. Igrao sam NCAA, igrao sam Euroligu, igrao sam u NBA. Svugdje sam igrao i znam koliko je Euroliga teško natjecanje, jako je zahtjevno, konkurencija je ogromna, a to što je on napravio u takvom slavom klubu je nevjerovatno. On nije igrao u nekoj slabijoj ekipi gdje je mogao carinit loptu. Igrao je u sistemu, u nevjerovatno jakoj ekipi i vodio ih je do pobjede. Ovi igrači sa sveučilišta nemaju pojma što Luka zapravo može.”- dovršio je Jasikevičius.

Nakon Šarasa svoje mišljenje o Luki je iznio i David Blatt. Isto kao i Šaras on također ima “pokriće” govoriti o ovim stvarima. Uzeo je Euroligu, te je bio glavni trener Lebronu u Cavsima. Prošao je obje strane, a za njega na pitanje tko je najbolji igrač na ovogodišnjem draftu nema dileme. -“Po mojem mišljenju, Dončić je trebao biti prvi pick. Tu uopće nema priče. Jasno mi je da ekipe biraju po svojim potrebama po pozicijama, ili potencijalu. No, kada govorimo o spremnosti za igru u NBA, Luka je daleko ispred svih na ovom draftu.”- rekao je Blatt.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*