Omaž Navaru

kosmagazin

Preneseno sa: kosmagazin.com

Piše: Vladimir Stanković

Barselona je u utorak uveče, pred oko 250 zvanica, priredila “institucionalni omaž” svom doskorašnjem kapitenu Huanu Karlosu Navaru. Među gostima su bili ne samo ljudi iz kluba i sveta košarke, već i nekadašnji fudbaleri Barselone poput Karlesa Pujola i Ronaldinja. Video-poruku poslao je Stef Kari, as Golden Stejt Voriorsa, priznavši da je ponekad kopirao Navarov “pooshing shoot”. Putem videa obratili su se i Pau i Mark Gasol, Dimitris Dijamantidis, Šarunas Jasikevičijus, Vasilis Spanulis…

Predsednik kluba Đozep Marija Bartomeu poklonio je slavnom košarkašu veliku sliku: Navaro među brojnim trofejima koje je osvojio u dresu Barselone. U Muzeju Barse biće, do kraja godine, otvoren poseban deo “prostor Navaro”, posvećen dugogodišnjem kapitenu. Klub priprema i dokumentarni film, a najveće priznanje Navaro će doživeti u novoj sali, koja tek treba da bude izgrađena. Predviđeno je da negde bude njegova statua, poput onih koje imaju Majkl Džordan u “Junajted centru” u Čikagu, ili Medžik Džonson u “Stejlps centru” u Los Anđelesu.

Predviđeno je takođe da se njegova dres sa brojem 11 povuče, najverovatnije 25. novembra pred “el klasiko” protiv Real Madrida. Huan Antonio San Epifanio, čiji je dres sa brojem 15 odavno pod svodom dvorane “Blaugrana”, rekao je na omažu Navaru:

– Bio je sposoban da nadmaši bilo koju normu u košarci, njegovi šutevi bili su van normalnog.

Prisustvovali su svi članovi prve ekipe na čelu sa trenerom Svetislavom Pešićem, kao i bivši trener Ćavi Paskval, sada na klupi Panatinaikosa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*