Ruža postaje starter

derrick rose
Screenshot/Twitter USAToday

Posljednja akvizicija Wolvesa prošle sezone, pokazala se kao jedna od najboljih. Nikad prežaljeni Derrick Rose je u playoffu na trenutku podsjetio zašto je bio najmlađi MVP u povijesti Lige. Njegovu priču svi znamo i on je jedan od igrača kojega nikada nećemo preboliti i za kojeg ćemo se uvijek nadati da će se uspjeti vratiti u velikom stilu.

Treba imati na umu da je Roseu 29 ljeta, što znači da ipak nije toliko star. Te da još postoji nada da bi Rose mogao pružati konstantne partije. U playoffu je bio sjajan, iako su Wolvesi gadno stradali od Raketa. Ubacivao je 14,2 poena uz preko 50% šuta. Odmah bi potpisali da Rose ima takve statse kroz čitavu sezonu. Uz uvjet da je odigrao preko 70 utakmica…

Wolvesi su ga zadržali, a sada već njegov bivši suigrač Jamal Crawford je kao i svi mi, uvjeren da u Roseu još uvijek ima snage za još jedan povratak. -“Njegov atleticizam je još uvijek tu. Brz je kao i bilo koji drugi bek u Ligi. Imali smo nekoliko treninga u kojima je totalno dominirao, ulazio je pod koš kada je god htio, pogađao šuteve, sve što je prije radio. Još uvijek to može raditi takve stvari. I onda nakon toga vratiti se totalno opušteno u obranu, kao da je to najlakša stvar na svijetu. Mislim da će ljudi biti iznenađeni s onim što bi Rose mogao pokazati u nadolazećoj sezoni.”- izjavio je Jamal.

“Derrick je i dalje moj heroj”

Kako Butler više ne planira igrati za Wolvese, izričito je tražio trade, te čak više niti ne trenira s ekipom, Thibs mora brzo reagirati. Počeo je uigravati petorku sa dva beka, jedan je Teague, a drugi je Derrick Rose. Vrlo je lako moguće da bude prekomandovan u startno mjesto iduće sezone. Bivša legenda Kelta, Paul Pierce i dalje misli da Rose usprkos povredama i dalje zaslužuje startno mjesto -“Derrick Rose sigurno zaslužuje mjesto u prvih 5. Barem za mene. Košarkaški IQ nije izgubio, a on je bek koji u svojim rukama i dalje ima poene. To je ono što se danas traži u Ligi. Siguran sam da i dalje može biti starter.”- rekao je Pierce.


Priču o povratku “Ruže” slušamo svako ljeto, no opet svaki puta se nadamo da je to to. Tako je i ovaj puta. Rose je pokazao da može, čak i u ponekim utakmicama, samo je pitanje može li ostati zdrav. Ukoliko je sada napokon ostavio sve probleme iza sebe, mogli bi vidjeti njegov pravi povratak.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*