Partizan i Srbija ne treba da brinu, zvezda je zasijala!!!

screenshot / Youtube

Veliki pobedu ostvario je Partizan u Evrokupu, nad favorizovanim Zenitom (89 – 82), a ključan čovek u pobedi bio je Rade Zagorac. Krilo Beograđana je meč završilo sa 16 poena, pet skokova, šest asistencija i čak pet ukradenih lopti. A ključne stvari odigrao je u trećoj četvrtini kada je vodio Partizan do velikog preokreta i serije od 24 – 9, koja se ispostavila ključnom za kasniju pobedu.

Prethodno je Zagorac sa čak 26 poena u prepunom Pioniru vodio Partizan do tesne pobede nad ljubljanskom Olimpijom (82 – 79), i tako pokazao da diže formu.

Zagorac je veliki Partizanovac, a nakon napuštanja Mege tokom leta 2017 jedini klub za koji je nagovestio da bi mogao nastupati za njega u Srbiji bio je Partizan. Nažalost, sezonu 2017 – 2018 će hteti što pre da zaboravi. Prvo je bukvalno u poslednjem trenutku ispao sa rostera Memphis Grizzliesa sa kojima je odigrao predsezonu 2017:

Zagor završava NBA avanturu?

…da bi potom u toku regularne sezone nastupao za Real Betis ali je prikazivao partije daleko ispod svog renomea. Tako je izgubio i status reprezentativca, a ovaj povratak u Srbiju ne raduje samo navijače Partizana već i selektora Sašu Đorđevića koji dobija važnog igrača za važne kvalifikacioni mečeve koji predstoje za plasman na SP.

Megin dragulj

Zagor je rođen 1995. u Beogradu, a svoju karijeru gradio je u Megi, čiji je bio kapiten. Zajedno sa Jokićem i playom Miljenovićem činio je ubojiti trio ovog kluba koji je bio nezaustavljiv.

Rade je neverovatan talent. Visok 2,06 ima sjajan osećaj za igru. Igra sve pozicije od beka šutera do krilnog centra. Dosta je brz za svoju visinu i ima jako lagan korak, te je eksplozivniji nego što se to čini na prvi pogled. Tehnika mu je odlična i često se odlučuje za ulaze pod koš, što zbog dugih ruku čini veliki problem za obrambene igrače. U zadnjih nekoliko sezona od spot up šutera je prešao na to da s lakoćom kreira iz driblinga i pick n rolla, te je u periodu dok je igrao u Megi bio prva opcija u napadu. Obrambeno je dosta napredovao što se vidi iz partija u dresu Partizana. Jedino što mu je mana za veće domete, a NBA je svakako opcija, jeste fizička građa i Rade će morati poraditi na tome narednih godinu-dve kako bi se ponovo oprobao preko bare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*