Prvi pick u korupcijskom skandalu!

Screenshot

Bivši centar Univerziteta Arizona, i prvi pick ovogodišnjeg drafta koga je birao Phoenix, DeAndre Ayton nalazi se u centru korupcijskog skandala. Prema višestrukim izvorima njegovo ime se pominjalo tokom saslušanja trenera Univerziteta TJ Gassnole koji je davao novac određenim igračima, između ostalog i Aytona.

Drugi igrači su Billy Preston, Silvio De Sousa, Brian Bowen i Dennis Smith (koga su Mavsi birali 2017 kao 9. picka). Ovo je bilo prvi put da se ime Aytona pominje u ovom kontekstu, i on se do sada nije oglašavao.

Gassnola je pod istragom jer se sumnja da je uzimao novac od Adidasa i davao ga određenim sportistima kako bi ih regrutovao da igraju u njihovoj opremi i učestvuju u aktivnostima pod njihovim logom. Tako je u februaru, ESPN preneo kako je trener Arizone Sean Miller u telefonskom razgovoru sa jednim NBA agentom pominjao 100.000 dolara koje bi trebalo platiti Aytonu. Namera je bila odobrovoljiti visokog momka da nastupa u Adidas ligi mladih, da zaigra za tim koji Adidas sponzoriše, ili da potpiše sponzorski ugovor sa Adidasom. Ayton je na kraju igrao pod logom Nikea, a ovoga leta je potpisao sponzorski ugovor sa Pumom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*