Top 10 igrača u izolaciji: Nenadmašivi ‘Bradonja’

Screenshots

Soliranje nije nešto što je poželjno u timskim sportovima, no u košarci i posebno u NBA individualni kvaliteti često donose prevagu na terenu. Prvo u borbi za individualne titule i statistiku, drugo u borbi za što bolji plasman tima. I dok titulu poslednjih godina uglavnom donosi timski orijentisana igra, posebno u napadu, što Golden State fantastično radi, postoje i oni igrači čije soliranje bilo iritira bilo oduševljava navijače.

Evo i lista od 10 igrača, koju je spremio portal Fadeway World, koji su u prošloj sezoni bili najefikasniji igrači iz izolacije:

10. Kyrie Irving – 3.7 poena iz izolacije po utakmici

Ukoliko uzmemo u obzir njegove kvalitete i fantastičan dribling, činjenicu da u timu više nema Lebrona, ali i to da je u prošloj sezoni bio povređen, Kyrie bi ove brojke mogao samo poboljšati u narednom periodu.

9. Austin Rivers – 3.7 poena iz izolacije po utakmici

Malo iznenađenje na ovoj listi, ali Rivers mlađi je imao sjajnu sezonu iza sebe a odigrao je i više utakmica od Irvinga zbog čega je na ovoj poziciji.

8. Kevin Durant – 3.8 poena iz izolacije po utakmici

Jeste, šampionski tim Golden Statea, igra svoju prepoznatljivu timsku igru, ali kada u timu imati tako rsnog strelca kao što je Kevin Durant koji je u stanju sam izgurati bilo koji meč i koji je u skok šutu nezaustavljiv, onda nije ni čudo da ga vidimo na ovoj listi.

7. Harrison Barnes – 4.0 poena iz izolacije po utakmici

Znamo ga kao igrača čiju je poziciju u GSW popunio Durant, a on je odlaskom u Mavse dobio slobodu da napreduje i igra svoju igru. Ima All Star potencijal i priliku da još napreduje u timu iz Dallasa.

6. Russell Westbrook – 4.1 poena iz izolacije po utakmici

Videti Broodia na ovoj listi nije ništa čudno, no čudno je što nije i više plasiran jer njegova soliranja su sada većepska. Jedini razlog za to je mali procenat efikasnosti, Russ je u prošloj sezoni šutirao tek 36.4 %.

5. Damian Lillard – 4.2 poena iz izolacije po utakmici

Sjajnu sezonu imao je Dame u Blazersima, posebno u finišu regularnog dela, što ga je i dovelo u kombinacije i priče oko MVP titule. U play offu se ugasio, ali ovaj momak ima motiva da sjajne igre ponovi i u narednoj godini.

4. John Wall – 4.9 poena iz izolacije po utakmici

Svoju brzinu i ekspolozivnost Wall sjajno koristi u igri, posebno 1 na 1 kada je teško zaustavljiv. Da nije bilo povrede možda bi imao i impresivniju sezonu.

3. Chris Paul – 5.6 poena iz izolacije po utakmici

Jedan od najboljih playeva u ligi u poslednjoj dekadi bio je X faktor Rocketsa, i da se nije povredio u seriji protiv Warriorsa ko zna koga bi gledali na šampionskom tronu.

2. Lebron James – 6.1 poena iz izolacije po utakmici

Lebron ima fantastičnu individualnu sezonu iza sebe. Bio je u stanju da poptuno sam vuče ekipu, i da pobeđuje, bio je u najužem krugu kandidata za MVP, no njegovi Cavsi nisu imali snage da ga isprate u finalu, i tako je ostao bez nove titule.

1. James Harden – 12.2 poena iz izolacije po utakmici

On je regularni MVP i momak koji iza sebe ima sjajnu sezonu. U napadu je prosto nezaustavljiv i malo je falilo da ove sezone sruši Warriorse sa trona. Protivnički igrači ga zovu ‘noćna mora’ i to dovoljno govori o njegovim kvalitetima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*