Top 5: Učinak naših za 18/10 i 19/10/2018

1 Nikola Mirotić

U prvoj utakmici Nikola je odigrao vrhunski. U drugoj je to uspio nadmašiti. U razbijanju Kingsa kojima su ubacili čak 149 poena, Nikola je sudjelovao sa velikih 36. Ubacio je 5 trojki, ukupno 11 u prve dvije utakmice! Nastavio je odličnu suradnju s Holdiayom i Davisom, a sada ga jednostavno sve ide od ruke. Čini se ponekada da ne može promašiti šuta, a kao takav je izuzetno opasan. Mirotić je trenutno jedan od igrača u najboljoj formi u čitavoj Ligi.

 

2 Jusuf Nurkić

Blazersi i Juka su pokvarili debi Lebrona u dresu Lakersa. Nurk je imao relativno malu minutažu u ovom meču, najviše zbog problema s faulovima. No i u to malo vremena uspio je demonstirati silu. Lakersi nisu imali odgovor za njega pod obručima. U samo 17 minuta igre nakrcao je 16 poena uz sjajnih 9 skokova. Centarska linija Lakersa je imala dosta problema s njim, Javale i ostali ga nikako nisu mogli iskontrolirati. Šteta što Nurk nije uspio sebe iskontrolirati, pa da se sačuva od faulova. Da je dobio više minuta sigurno smo da bi mu brojke bile puno puno bolje.

 

3 Boban Marjanović

Doc nastavlja s pružanjem šanse Bobiju. Ovaj puta nije pokidao niti jedan obruč, no svejedno je imao dominantnu predstavu. Zasada niti jedan protivnik Clippersa nije uspio pronaći lijek za Bobija. U samo 16 minuta ubacio je 13 poena, te skupio 5 skokova. Pod obručem ga je nemoguće zaustaviti, a preko ljeta je radio na brzini, tako da sada nije potpuno beskoristan u obrani. Oduvijek je znao na pravi način iskoristit svoju visinu, samo što se u NBA igra puno puno brže. Sada je uspio uhvatiti ritam i Clippersi za 15minuta po utakmici imaju nezaustavljivog igrača.

 

4 Dario Šarić


Početni šok nakon poraza od Celticsa je brzo zaboravljen. Sixersi su se relativno lagano obračunali sa Bullsima, a Dario je odigrao sasvim solidan meč. Nije bio na najvišoj razini, moramo priznati, pogotovo u šuterskom pogledu. No, odigrao je kvalitetnu obranu, te bio odličan u skoku. To je ovaj puta bila dovoljno da njegovi Sixersi izađu iz ovog duela kao pobjednici.

 

5 Nikola Vučević

 

Katastrofalna prva četvrtina u kojoj su ubacili samo 10 poena koštala je Magic utakmice. Do kraja se nisu uspjeli vratiti u meč, a Nikola je bio daleko najbolji igrač ekipe. Nije bilo potrebno da ima punu minutažu, utakmica je davno prije kraja bila gotova, ali Vuč je nakon Rossa bio najbolji strijelac Magica, a sa 4 dodavanja bio je i najbolji asistent.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*