Top 5: Učinak naših za 21/10 i 22/10/2018

1 Jusuf Nurkić

Fantastičan meč odigrao je Jusuf Nurkić (22 poena, 18 skokova), no njegovi su Blazersi pali prvi put ove sezone, i to nakon produžetka od Wizardsa (124 – 125). Juka je već u prvoj utakmici protiv Lakersa nagovijestio odličnu sezonu. Trenutno je u Top 10 skakača Lige sa 11,7 skokova po utakmici. Drži obranu, igra odlično u napadu, te polako ističe kandidaturu za jednog od najboljih čistih centara Lige.

2 Nikola Vučević

Nikola Vučević je sa 24 poena i 12 skokova predvodio Orlando u senzacionalnom trijumfu u Gardenu protiv Bostona, 93 – 90. Već od starta je Magic stvorio prednost, i nju održavao tokom utakmice. Boston je imao šansu u zadnjoj četvrtini ali nisu imali snage za trijumf.

3 Bojan Bogdanović

Pacersi su pali u Minnesoti, a hrvatski snajper je namestio ruku. Bio je najbolji strelac ekipe, a trojke je gađao gotovo nepogrešivo. Trenutno je među top 5 dalekometnih šutera lige.

4 Luka Dončić

Luka Dončić polako postaje prva violina Mavsa, a noćas je njegov šut u poslednjem minutu doneo prevagu i obezbedio drugu pobedu za Dallas, ovoga puta protiv Bullsa (115 – 109). Mladi Slovenac već sada pokazuje svoje liderske karakteristike, i nakon tri meča postao je lider ekipe iz Teksasa.

5 Nikola Jokić

Nikola Jokić je bio blizu novog triple double u laganoj pobedi nad Kingsima. A za samo 23 minuta postigao je 14 poena uz 12 skokova i dodao šest asistencija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*