Top 5: Učinak naših za 26/10 i 27/10/2018

Ostataksveta

1 Nemanja Bjelica

Nemanja Bjelica pokazao je do sada najbolju partiju u dresu Sacramenta. Za 36 minuta, on je postigao 26 poena, uhvatio 12 skokova, podelio tri asistencije, uz jednu blokadu i ukradenu loptu. Bjelica je iz igre šutirao 9 od 16, odnosno trojke šest iz deset pokušaja, i najzaslužniji je za veliki trijumf Kraljeva. Beli je pokazao da može, samo treba dobiti šansu. U Kingsima igra redovito, što je najbitnije, a već je počeo pokazivati zašto je bio MVP Eurolige.

2 Bojan Bogdanović

Babo isporučio finalistima porciju. Cavsi su sada na 0-6 i to je najgori start finalista u novoj sezoni u povijesti NBA Lige. Babo je bio sjajan, gotovo nepogrešiv iz igre, promašio je samo 4 šuta. Na kraju je završio sa 25 poena, što je najviše u svojoj ekipi. Bio je agresivan na koš, već cijela Liga ima dosta respekta prema njegovom šutu i dosta mu agresivno izlaze. Babo to koristi za lagane poene na obruču, a tako je bilo i u ovoj utakmici.

 

3 Goran Dragić

Heat je ovu utakmicu dobio na iskustvo. Preživjeli su Lillarda i još jednu njegovu ludu večer, najviše zahvaljujući Dragiću. Najbolji igrač Heata je ubacio 28 poena, a to mu je bilo dovoljno da pređe brojku od 10,000 poena u NBA karijeri. Sjajno ostvarenje za Slovenca. Ubilježio je i 5 asistencija, a odličan je bio i izvan linije 7,24, gdje je strpao 4 trojke.

 4 Luka Dončić

Još jedna Slovenac na listi. Luka je već ovako rano počeo biti redovan “gost” u Top 5. Sada je za protivnike imao Raptorse, možda i najteži zadatak u Istočnoj konferenciji. Na njega je pazio Leonard, no Luka je usprkos tome uspio odigrati dobru utakmicu. Početak je bio dosta spor, no probudio se u drugoj polovici druge četvrtine, kao i ostatak ekipe Mavsa. S nekoliko trojki i asista je vratio meč u egal, no na kraju su Raptorsi ipak bili prejaki. Ubacio je 22 poena, uz 5 skokova i 4 dodavanja, te čak 4 pogođene trojke.

5 Nikola Vučević

Nikola je održao svoje standardne statistike u ovoj sezoni. Protiv Giannisa i sjajnih Bucksa nije išlo. Oni su ekipa koja fizički i dužinom itekako može parirati Magicu, samo što imaju više kvalitete. Vuč je bio solidan, igrao je samo 21 minutu no to je sjajno iskoristio. Ubacio je 21 poena, imao sjajnih 7/10 iz igre, te je pokupio 9 skokova.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*