Najbolji šuter u povijesti

Screenshot/Youtube

Sinoćnjom utakmicom protiv Netsa Steph Curry je još jednom ušao u povijest NBA Lige. Osim što drži prva tri mjesta po broju ubačenih trojki u jednoj sezoni, Steph je početkom ove sezone stigao do još jednog postignuća.

Screenshot/BasketballReference

Curry je protiv Netsa ubacio 7 trojki, što bi značilo da je Steph na svim utakmicama ove sezone ubacio minimalno 5 trojki. Tako je srušio rekord Georgea McClouda koji je u 6 uzastopnih utakmica ubacio 5+ trojki, a Curryu je ovo bila 7. utakmica.

Steph je nezaustavljiv ove sezone, kao i Warriorsi. U predsezoni je nagovijestio dobru formu, no ipak nas je ugodno iznenadio. Utakmica sezone je zasada, ona protiv Wizardsa kojima je utrpao 51 poen za samo 3 četvrtine na parketu. Ubacivao je odakle god je stigao, a “najlošije” je odigrao protiv Sunsa kada je ubacio “samo” 29 poena u pobjedi.

I prije ove sezone Stepha se smatralo da je najbolji šuter u povijesti Lige. Iako ima dobru konkurenciju u Milleru, Petroviću, Allenu i ostalim snajperima, Curry je ipak dimenzija više. Ovo što trenutno radi, nije uspio nitko od navedenih, a lakoća kojom Curry ubacuje trojke, čak i s 8,9 metara je nevjerovatna. Gotovo sigurno će ove sezone oboriti vlasitit rekord po broju ubačenih trojki, a to bi značilo da u Top 5, Curry drži čak 4 prva mjesta!

1 Trackback / Pingback

  1. 2nd WEEK REVIEW: Rekordni Curry, Giannis i Kawhi prinčevi Istoka, katastrofa Cavsa - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*