“Ne želite biti blizu mene kada me izda strpljenje”

screenshot

Jimmy Butler je odlučio da pokaže zbog čega je All Star kalibar i zbog čega mlade ‘zvezdice’ Wolvsa treba da uče od njega. Torpedovao je Lakerse u poslednjoj četvrtini, i ostavio ih je na 2-5 što mnogi smatraju neuspehom, a to već u timu Magica Johnsona i trenera Luka Waltona počinje da stvara frustracije.

Nakon poraza od Wolvsa (120 – 124), Lakersi su završili mini road-trip sa dva poraza (prethodno su pali u Austinu od Spursa), no posebno je zanimljivo što su sva tri meča u kojima su bili egal i u kojima se lomio rezultat Lakersi izgubili.

„Definitivno smo isfrustrirani zbog toga,“ rekao je trener Walton nakon što je njegov tim pao u poslednjoj četvrtini od Wolvsa. „Ne znam koliko je ta frustracija velika, ali čeka nas težak period na povratku kući“.

Lakersi imaju 0-3 u mečevima u kojima je pobeđivano sa pet ili manje poena razlike, u prošloj sezoni bili su na 11-11 u takvim situacijama. Lakersi su vrlo ofanzivna ekipa, postižu 122 poena po meču (treći su u ligi), ali imaju i najgoru odbranu – 29-ti su u NBA, sa prosečno 122.3 primljena poena. Odbrana je i najveći problem ovoga tima, za kojeg se još ne vidi rešenje.

Lebron je ubedljivo najbolji igrač tima – u proseku beleži 27.6 poena, 9.1 skok i 8.1 asistenciju, no šutira vrlo loše za tri poena (24.4 %) i ima više izgubljenih (3.3) nego osvojenih (2) lopti. Mladići, Ingram (19.4 p) i Kuzma (17.3) drugi su i treći strelci tima. No utisak je da jedini koji osim Lebrona unosi energiju u igru Lakersa jeste Lance Stephenson, koji je do sada igrao 20.6 minuta, a postiže 11.6 poena, 4.9 skokova, 3 asistencije, 1.1 ukradena lopta, dok šutira 51 % iz igre.

Izgubljene lopte su problem ovoga tima, Lebron je protiv Minnesote imao 29 poena, 10 skokova i 7 asistencija, ali i 5 izgubljenih lopti, najviše u svom timu, uključujući i grešku na 43 sekunde do kraja kada je izgubio loptu. Dodatno, protiv Wolvsa su Lakersi bili nadskakani (čak 20 skokova u ofanzivi za Wolvse), i više su radili faulove (24 faula za LA, 14 za Minnesotu, i 30-15 u poenima koji su postignuti sa linije slobodnih bacanja).

Rajon Rondo, iskusni play, koji je imao 13 poena i 8 asistencija sa klupe, i sam vidi kako Lakersi ne igraju dobro, a prvi play Lakersa – mladi Lonzo Ball – čiji je on back up trenutno je najgori igrač Lakersa kada je + / – statistika u pitanju. Dok je on na terenu protivnici Lakersi su postigli 44 poena više.

„Jednostavno ne igram dobro,“ rekao je Ball.

Lebron, koji bi trebalo da bude lider ovog tima, i koji bi mladiće Lakersa trebao da uči pobedničkom mentalitetu i liderstvu, u ruci je nakon meča držao knjigu “Leadership: In Turbulent Times” autorice Doris Kearns Goodwin, istu knjigu koju je GM Lakersa Robert Pelinka nosio tokom trening kampa. Nakon meča Lebron je vrlo detaljno i strpljivo odgovarao medijima, dok jedan od novinara upravo nije postavio pitanje – njegovog strpljenja:

„Verovatno ne želie biti pored mene kada me izdra strpljenje,“ rekao je Lebron. „Ozbiljan sam.“

https://twitter.com/DimeUPROXX/status/1057111483526664193?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1057111483526664193&ref_url=https%3A%2F%2Fsports.yahoo.com%2Flebron-james-delivers-warning-testing-patience-044932097.html

Lakersi sledeći meč igraju u noći između srede i četvrtka sa Dallasom u LA, i tada ćemo videti jesu li i koliko naučili iz ovih tesnih poraza.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Klay oborio rekord! - Ostatak Sveta
  2. Ko je sada j****i looser?! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*