Posljednje zbogom velikom Argentincu

Twitter / screenshot

Dočekali smo i to da košarci kaže zbogom jedan od najživopisnijih, najvernijih, najinventivnijih i najomiljenijih košarkaša 21 veka. Manu Ginobili oprostio se od svojih Spursa i aktivnog igranja košarke u 41-oj godini:

“Jedan si od najvećih koji je igrao ovu igru”

Ginobili je u San Antonio stigao tri godine nakon što je draftovan kao tek 57. pick 1999. godine, i to kao igrač Reggio Calabrije, ekipe koja je te sezone izborila plasman iz druge u prvu ligu Italije! Kao jedna od najvećih krađa na draftu u istoriji lige, stiže u Spurse 2002. godine, a tamo osvaja 4 šampionske titule, uz dva nastupa na All-Staru i jednu titulu najboljeg šestog igrača lige.

Kao što je bilo i očekivano Spursi će podići njegov dres pod svodove dvorane i nitko više neće nositi dres s brojem 20 u Spursima. Iduće godine, točnije 28. ožujka na utakmici protiv Cleveland Cavsa Manu će otići u “vječnost”. Tada će Spursi održati ceremoniju u njegovo ime, te umiroviti njegov dres.

 

Ponestaće mu para…

Njegov trener, mentor i košarkaški otac, Gregg Popovich, uveren je da će Manu i dalje ostati u San Antoniju, sada u drugoj ulozi:

“Bilo bi sjajno kada bih ga imao u stručnom štabu”, kazao je Popovich, koji je dodao da je ostavio poziv Manuu da se priključi timu. “Očekujem da se vrati kada ostane bez para, kada više ne bude mogao da plati brod”.

Šala je deo Popovog imidža, no u svakoj šali ima dosta istine, pa i u ovoj.

1 Trackback / Pingback

  1. Prijatelji, to bi bilo to! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*