Top 5: Učinak naših za 28/10 i 29/10/2018

1 Luka Dončić

Luka Dončić igra sve bolje. U poslednjem duelu, Dallas je tesno pao od Spursa, a u derbiju Teksasa Dončić je bio fantastičan – ubacio je 31 poen, imao 8 skokova i 4 asistencije. Doduše, napravio je i šest grešaka, no kao nekome ko je rookie i ko kroz ovakve mečeve sazreva, ovo je nešto što mu se može oprostiti.

2 Nemanja Bjelica

Nemanja Bjelica doživljava renesansu u dresu Kingsa gde je zacementirao svoje mesto kao starter. Sinoć je bio jedan od najboljih igrača u pobedi Kingsa na Heatom, 123 – 113. Kingsi su sada na 4-3, a Bjelica sjajno koristi šanse koje dobija i sada je zaslužio skoro 33 minuta, i za to vreme ubacio 19 poena (7-15 iz igre, 3-5 trojke), uz po 5 skokova i asistencija.

3 Nikola Jokić

Denver Nagetsi su zabeležili petu pobedu na šest odigranih mečeva ove sezone, a zapažen učinak ponovo je imao Nikola Jokić. Iako ovoga puta nije bio ključan igrač u Denver, Jokić je dao značajan doprinos timskom uspehu svog tima. Nedostajao mu je skok za triple double, ubacio je 12 poena, imao 10 asistencija i imao je 9 skokova, u trijumfu nad Pelicansima.

4 Goran Dragić

Goran Dragić je sigurno najstandardniji igrač Heata u ovoj sezoni. Iako ekipa grca rezultatski, a sinoć su pali od Kingsa, Dragon je vrlo dobro obavio svoj posao – za 31 minut postigao je 20 poena, imao je 5 asistencija, 2 ukradene lopte, 1 skok, a šutirao je 47 % iz igre.

5 Boban Marjanović

Clippersi su sa 136 – 104 održali košarkašku lekciju Wizardsima, a Bobi Marjanović je za 11 minuta ostvario 13 poena, devet skokova, asistenciju, ukradenu loptu i dve blockade. Kada je bio na terenu delovao je nezaustavljivo, a procenat šuta ponovo mu je bio fenomenalan – 86 %.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*