Cousins napušta Warriorse!

screenshot / youtube

‘Realnost je da ga ne možemo zadržati i sa njim potpisati novi ugovor,’ najavio je trener Warriorsa Steve Kerr. Narednog leta DeMarcus Cousins postaje slobodni agent, a cilj GSW-a jeste da mu pomogne da se vrati u formu i da osvoji svoju prvu titulu.

Upravo je Boogie bio taj koji je inicirao kontakte i saradnju sa Warriorsima ovoga leta. On se ovih dana vraća redovnim treninzima 5 na 5, a Kerr ističe kako sa njim neće žuriti:

“Naš je cilj da ga spremimo da narednog leta potpiše maksimalni ugovor sa nekim drugim timom. To je realnost. Mi nemamo novaca za njega. Najbolji način za to je da on odigra dobro ove sezone, da uživa u tome i da pokaže svima ko je on”. 

To je svakako interesantno mnogim timovima, a onaj ko bi najradije voleo da ga vidi kao saigrača je njegov bivši klupski drugar, Anthony Davis. ‘Obrva’ bi voleo da se Cousins vrati u Pelicanse narednog leta. Njih dvojica su prošle sezone pružali sjajne partije i odveli New Orleans u polufinale Zapada (doduše Boogie nije igrao u play offu, ali je u regularnom delu dao značajan doprinos). Obrva je imao prosek od 28.1 poena i 11.1 skoka, a Boogie 25.2 poena i 12.9 skokova.

1 Trackback / Pingback

  1. Još jedn sezona - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*