Top 5: Učinak naših za 30/10 i 31/10/2018

Ostataksveta

1 Nikola Jokić

Nikola je protiv Bullsa bio nadomak triple double učinka. Falila mu je samo jedna asistencija. Sve u svemu Nikola je odigrao dobar meč, iako je imao nešto lošiji šut u ovoj. Pred kraj regularnog dijela blokirao je Lavinea na ulazu i tako omogućio Nuggetsima produžetak. Ubacio je 8 poena u dodatnom vremenu, a istina promašio je šut za pobjedu, no svejedno je bio jedan od glavnih igrača u ovoj pobjedi.

2 Jusuf Nurkić

Totalno je nadjačao centre Rocketsa, te se nazabijao zicera i pokupio skokova. Nurk je jednostavno bio previše u ovom trenutku za Rakete. Sjajno je surađivao s Lillardom tijekom čitavog meča, koji je nakupio prekonekoliko asistencija na Nurkov račun. Odlično su odrađivali pick n’roll u ovom meču, a Nurk je većinu svojih poena zabio baš nakon tih akcija. Bilo mu je dovoljno samo 24 minute igre, a Blazersi su imali ogromnih +25 s njim u igri.

 

3 Nikola Mirotić

Davisa su uspjeli zadržati, no Mirotića nisu. Nikola je odigrao još jedan odličan meč, pogotovo u šuterskom dijelu. Ponovno je našao formu iz samog početka sezone, a počastio je Ratnike sa 26 poena uz 12 skokova i odličnih 10/15 iz igre. Kako je obrana bila fokusirana na Davisa, Green je bio totalno zaokupljen s Obrvom, to je dalo više prostora za ostale, a Nikola je to najbolje iskoristio.

4 Nemanja Bjelica

Divac zadovoljno trlja ruke. Beli je opet odigrao odličan allround meč i bio ponajbolji “Kralj” na terenu. Dobili su Magic i iznenađujuće dobro stoje na tabilci, ponajviše zahvaljujući Bjelici. Šuterski je i više nego korektan, pogađa većinu otvorenih šuteva, a protiv Magica je to sjajno kombinirao s cutevima i ulazima pod obruč. Dodao je i 8 skokova u svoju statistiku, te 2 ukradene lopte.

5 Luka Dončić

Donedavno je sanjao o duelu sa svojim idolom, a sinoć je bio ravnopravan s njim. Luka je protiv Lebrona i Lakersa odigrao vrlo dobar meč. Napadački nije bio senzacionalan, ubacio je 14 koševa, no fino je popunio ostale statističke kategorije. Odlično je razigrao suigrače, imao je 7 asista, a posebno dobar je bio u clutch minutama. Mavsi su na kraju ipak poklekli, no Luka je još jednom pokazao velike stvari.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*