Što nakon Luea?

cavs trener
Ostataksveta/Screenshot

Prije nekoliko dana trener Cavsa Tyroone Lue je postao bivši. Katastrofalan ulazak u sezonu sa 6 zaredom izgubljenih utakmica ga je košta posla. Iako, ne može se reći ni da su mu prije ove sezone vjerovali. Imao je Lebrona koji je zapravo bio trener ove ekipe, a bez njega se sve urušilo. Iako Lue sigurno nije loš stručnjak, izgubio je uzde svlačionice i nije bilo povratka nazad. Ostao je bez posla, a njegovo mjesto je preuzeo privremeni trener Larry Drew III. Njemu još uvijek nisu ponudili stalni ugovor, a portal Fadeaway World je izdvoji 5 kandidata koji bi bili odlični za ovaj posao.

Željko Obradović

E sad, Željko nije u cvijetu mladosti, no u ovom trenutku je nešto najbolje što Europa može ponuditi. Čak i bolje nego što većina Amerike možda. Željko je možda najbolji trener u povijesti Europe, rekorder je po broju osvojenih Euroliga, a kako igra Fener čini se da neće stati na tih 9 koliko ih sada ima u riznici. Pitanje je samo želi li Željko u ovim godinama u takvu avanturu. On je poznat kao strog trener, a u NBA je malo drugačija situacija gdje zapravo igrači vode glavnu riječi. Svakako, ustrojio bi ovu ekipu Cavsa, no najveće je pitanje Željkova želja.

Jason Kidd

Slavni playmaker je prošle godine dobio otkaz iz Bucksa. Nije ostvarivao preteženo loše rezultate, solidno je vodio ekipu a treba se uzeti u obzir da je imao i dosta problema s povredama. Jedne sezone Jabari Parker, druge Middelton i Kidd zapravo nikada nije imao sve svoje igrače na okupu na duži period vremena. No, ono što je najbitnije Kidd je imao izuzetnu kontrolu svlačionice. Svi su mu vjerovali iako rezultati nisu baš bili najsjajniji. To je ono što u ovom trenutku treba Cavsima. Pola ekipe želi otići, druga polovica igra ispod očekivanja, a Hall of Famer kao što je Kidd bi sigurno to sve razdrmao.

Avery Johnson

Little Floor General je pomalo zaboravljen u NBA krugovima. Dugo vremena je prošlo od njegovog posla u Mavsima. S Dirkom i društvom je radio solidan posao, a trenutno je na sveučilištu Alabama. Avery je solidan trener, ove godine iskustva u NCAA su mu sigurno jako koristile i možda je pravo vrijeme za povratak. Uz to treba napomenuti da je on bio sveučilišni trener trenutno najvećeg potencijala u Cavsima, Colina Sextona.

Ettore Messina

Dugogodišnji pomoćnik Popu u Spursima, te uz Željka jedna od najboljih trenera na Starom kontinentu. Još uvijek nije dobio priliku da vodi NBA klub, što je pomalo iznenađujuće. Messina je izvrstan trener, a privikavanje na NBA košarku je odradio u možda i najboljem okruženju- kod Popa u Spursima. Sigurno je spreman za posao glavnog trenera, a tranzicijska ekipa poput Cavsa bi mogla biti idealan početak.

Larry Drew III

Privremeni trener Cavsa je možda i najbolje rješenje. On najbolje poznaje ekipu od svih navedenih, a prošle godine je čak jedno vrijeme i mijenjao Luea te u tom periodu izgubio samo jednu utakmicu. Ekipa mu već vjeruje, Love je izjavio kako bi volio da on ostane na mjestu glavnog trenera. Možda i nije najbolje taktičko rješenje, no možda će uvođenje novog stratega biti previše za Cavse, pa bi Drew mogao odraditi ovu tranzicijsku sezonu, kako bi se lakše preživjelo.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*