Top 5: Učinak naših za 1/11 i 2/11

top 5 2.11.
Ostataksveta

1 Jusuf Nurkić

Posljednjih nekoliko utakmica Juka igra u odličnoj formi. Baš kao i Blazersi. Svi smo očekivali veliki pad od njih ove sezone, no Lillard i ekipa zasada solidno guraju. Pogotovo Nurkić s kojim Lillard i ove sezone fantastično surađuje. Protiv Pelikana Nurkić je dominirao pod obručima. Gosti su odmarali Davisa i to je Nurk u potpunosti iskoristio. Bio je izuzetno efikasan, ubacio je 20 poena, reket čvrsto držao pod kontrolom i uz Lillarda bio najbolji u svojoj ekipi.

2 Nemanja Bjelica

Treći “udarnik” u pobjedi Kingsa  protiv Hawksa je bio Nemanja Bjelica. Fox i Hield su imali strašne utakmice, no Beli je održavao Kingse iznad vode u prvom dijelu. Odmah u prvoj četvrtini je ubacio 9 poena, te održavao priključak s Hawksima. U drugom dijelu s dvije trojke je dva puta odbio napade Hawksa i Kingsi su ušli u mirnu završnicu. Beli je bio vrlo efikasan, ubacio je 19 poena uz 3 pogođene trojke.

 

3 Nikola Mirotić

Nema Davisa i počinju problemi za Pelicanse. Tako i za Mirotića. Protiv Blazersa je imao jako neefikasan meč. Ubacio je samo 6 šuteva od 10 upućenih, a pogodio je samo jednu trojku na utakmici. Nije imao toliko prostora kao prije, iako je Randle odigrao odličnu utakmicu pod košem. Nadoknadio je svoj šuterski (ne)učinak u skoku. Uzeo ih je 13, a od toga je bilo čak 6 napadačkih. Utakmicu je završio sa 18 poena, a uspio je udariti i dvije blokade.

 

4 Nikola Vučević

Standardno, najsvjetlija točka Magica na utakmici. Vuč je odigrao izuzetno pametan meč protiv Clippersa. Kada ga je čuvao Bobi zabijao je koševe sa vrha reketa. Nekada šutom, a nekad floaterom. Kada bi ga preuzeo niži igrač, spuštao se u low post i tamo rješavao stvari. Na kraju je stigao do 22 poena, uz solidan šut, a vrlo dobro je držao i vlastiti reket pod kontrolom. Treba uzeti u obzir da je igrao protiv Bobija dosta minuta. Udario je 3 blokade i imao 9 obrambenih skokova, a ukupno ih je uzeo 11.

 

5 Boban Marjanović

Odlična utakmica protiv Sixersa u kojoj se sjajno snašao protiv Embiida i ekipe donijela mu je prvi start ove sezone. Protiv Magica je dobio priliku od početka utakmica i nije razočarao. Doc mu vjeruje sve više i više, te Bobi sada igra redovno preko 20 minuta. To i dalje sjajno koristi, Embiidu je ubacio 15 poena uz 11 skokova, dok je protiv Magica još jednom ubilježio double double sa 10 poena i identičnih 11 skokova.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*