Ukoliko ode Walton spremna mu je i zamena!

Bleacher report

Ukoliko Luke Walton dobije otkaz u Lakersima njega bi mogao zameniti bivši trener Warriorsa Mark Jackson koji je do 2014 vodio ovaj tim. On je navodno Lebronov favorit a osim trogodišnje trenerske karijere ima i 17-godišnje igračko iskustvo.

Najveće promjene ovoga ljeta smo vidjeli u Los Angelesu. U Hollywood je stigao Lebron James, potpisao je s Lakersima 4-godišnji ugovor. Tako se pridružio talentiranoj ekipi, a očekivanja su dobrano porasla. Pogotovo nakon što je odrađen i ostatak prijelaznog roka u kojemu su Lakersi doveli niz veterana kako bi lakše izgurali sezonu.

Luda družina losanđeleska!

GM Lakersa Magic Johnson je od početka govorio kako je ovo mlada ekipa i treba treneru Waltonu dati vremena da se sve uigra. Ali, već na samom startu sezone Lakersi su upali u probleme. Prvo je Lonzo Ball morao propustiti predsezonu i sam početak sezone zbog povrede, da bi nakon toga Ingram i Rondo “dijelili pravdu” na utakmici protiv Rocketsa pa su bili suspendirani. Uz to Walton nikako nije mogao pronaći petroku koja “radi” te je konstatno nešto mijenjao. Tijekom ove sezone koristio je 93 različite petorke, samo su Hawksi koristili više.

To je kulminiralo lošim startom u sezonu i samo 3 pobjede u osam odigranih utakmica. Kemija se izgleda narušava, Lebron je bio izuzetno nervozan nakon poraza od Spursa, a Beasleya nije bio na posljednjoj utakmici, zbog privatnih problema… Iako su pobjedili Mavse u posljednjoj utakmici, Magic je održao sastanak s Waltonom.

U početku je govorio kako ovoj ekipi treba vremena, no čini se da se predomislio. Dao je praktički ultimatum Waltonu, “Ili počni pobjeđivati, ili letiš.” Magic je tražio više od ove ekipe, traži pobjede i dobru igru, a Lakersi se trenutno muče s obje stvari.

Walton je uvjeren kako njegov posao nije u pitanju. I slažemo se s njime. Lakersima bi otpuštanje Lukea bio jako loš potez. Vodio je ovu mladu ekipu i prije nego što je Lebron stigao, a koliko god čudno zvučalo treba se naviknuti imati takvog igrača u ekipi. Posebno kada prije njega nisi imao niti blizu takvu kvalitetu. Sezona je tek počela, napokon su kompletni i Walton će sigurno brzo posložiti kockice.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*