23 poena Džanana Muse!

screenshot

Netsi su odlučili privremeno se rastati sa bosanskohercegovačkim reprezentativcem, Džananom Musom, i poslati ga u svoju filijalu Long Island Netse, koji igraju u Razvojnoj ligi.

Musa u NBA – dobra ili loša odluka?

Netsi, koji imaju šaroliki tim i nisu među favoritima u svojoj konferenciji, odlučili su mladog Musu poslati na ‘kaljenje’. Musa je u dosadašnjem toku lige dobio svega 11 minuta, a ubacio je ukupno 4 poena, što je znak kako trener Atkins u ovom trenutku ne računa na njega ozbiljno, a da je za Džanana najbolje da skuplja minute i da igra. Na taj način dobit će mnogo više prostora za igru, i moći će raditi na unapređenju onih segmenata igre koji mu trenutno nisu dovoljno razvijeni za nastupe u NBA.

Ekipa Brooklyna u svakom trenutku može vratiti Musu u svoj roster s obzirom na to da su Long Island Netsi njihova filijala. Musa je svoj debi nastup imao sinoć protiv ekipe Westchestera, kojoj je isporučio 23 poena:

Musin tim, Long Island Netsi pobedili su sa 114 – 105, a Musa je imao veliki broj promašaja iz igre – pogodio je 10 od 22 pokušaja iz igre i 3 od 7 trojki.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*