Ko je ovaj momak? Kako je on došao u Warriorse?

screenshot

Izvor: Golden State Warriors Balkan

Pretpostavljamo da se dosta vas pre nepunih mesec dana zapitalo: “Ko je ovaj Alfonzo McKinnie i kako je on uopšte dospeo u Warriorse?”. Priznajemo, i mi smo. Priča koju je otkrio Kerrov prvi pomoćnik Mike Brown zvuči i smešno i neverovatno u isto vreme.

Naime, McKinnie je rođak Ralpha Walkera, čoveka iz Stephovog ličnog obezbeđenja. Ralph je kroz sasvim običan razgovor otkrio Stephu da ima rođaka koji se bavi košarkom. S obzirom na to da smo u septembru brojali dva upražnjena mesta u rosteru i da smo aktivno tražili krilo, McKinnie je pod Stephovim uticajem došao na trening kamp Warriorsa, gde se pokazao neočekivano pozitivno.

“Nisam imao pojma da bi mogao da bude ovako dobar. Samo je iskoristio datu priliku i bilo je neverovatno gledati ga”, kaže Kerr.

McKinnie posle toga ne samo da je dobio svoje mesto u timu, nego je u prvih deset utakmica jedan od trojice najboljih rezervista i uživa sve veće poverenje Kerra. On je jedini igrač koji je u prošloj utakmici protiv Wolvesa odigrao svih poslednjih 16 minuta, a na sve to, pet minuta pre kraja susreta, pogodio je trojku kojom je ugasio i poslednju nadu gostiju da mogu do preokreta.

Alfonzo trenutno živi svoj san, a mi mu želimo da se još dugo ne budi iz njega.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*