Top 5: Učinak naših za 3/11 i 4/11/2018

Ostataksveta

1 Nikola Jokić

Samo 7 poena, no pokazao je kako se dominira utakmicom i bez puno postignutih koševa. Jokić je ubilježio nevjerovatnih 16 asistencija i tako postao jedini centar uz Wilta koji je imao barem dvije utakmica sa 15+ asista. Snyder ga je pohvalio poslije utakmice i rekao da je Jokić možda i najbolji dodavač Lige, ne samo na centarskim pozicijama. Nuggetsi su stigli do još jedne pobjede, a treba uzeti u obzir i da je obrana Jazza jedna od najboljih u Ligi.

 

2 Jusuf Nurkić

Glavna figura u pobjedi protiv Wolvesa nisu bili niti Lillard niti McCollum, već naš Jusuf Nurkić. KAT nije imao rješenja za Nurka, zabijao je pod košem, ulazom, kako god je htio. Standardno je bio dominantan pod svojim obručem i zatvorio je sve prilaze Wolvesima. Ubacio je na kraju 19 poena uz 12 skokova i tako upisao još jedan double double učinak, te nastavio sjajnu formu ove sezone. Protiv Lakersa je isto bio vrlo dobar, ubilježio je još jedan double double, no bio je nešto neefikasniji iz igre nego protiv Wolvesa.

3 Nikola Mirotić

Vratio se Davis, a s njim i Mirotić. Opet je odigrao odličnu i efikasnu utakmicu. No, protiv Spursa nije bilo dovoljno. Dominirao je pod svojim obručem, Davis i ostali su sjajno zagrađivali, a Mirotić je pokupio gotovo sve skokove. Nanizao ih je ukupno 16 i svi su bili defenzivni. Upisao je i 22 poena, ovaj puta uz puno bolji šut nego u prošlim utakmicama. No, pogodio je samo dvije trojke, te je ubilježio i jednu blokadu.

4 Bojan Bogdanović

Utakmica Pacersa i Kelta je bila izuzetno napeta. Kao što je već i običaj kada se ove dvije ekipe susretnu odlučivala je jedna lopta. Oladipo je pogodio i donio pobjedu Pacersima, a Babo je ovaj puta bio u dobroj šuterskoj formi. Ubacio je 16 poena, samo za 23 minute koliko je dobio u ovom meču. Sjajno je koristio blokove i cutove, Kelti su respektirali njegov šut, pa je Babo to iskorištavao. Dosta je poena ubacio na taj način, a pogodio je i dvije trojke.

5 Dario Šarić

Povratak Daria na naše liste. Dugo ga nije bilo, a sada je napokon odigrao koliko toliko dobru utakmicu. U teškom porazu njegovih Sixersa, Dario je praktički bio jedina svijetla točka uz Simmonsa. Ubacio je 14 poena, a ni ovaj puta nije mogao ništa pogoditi izvana. No borbenošću je uspio izboriti dosta faulova, a bio je savršen sa linije bacanja. Gađao je 8/8. Možda će se Dario sada zagrijati i napokon početi pokazivati igre na koje smo navikli vidjeti od njega.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*